Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nasilje vietnamskih policistov do tamkajšnjih katoličanov

Objava: 11. 04. 2011 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nasilje vietnamskih policistov do tamkajšnjih katoličanov

Med protesti proti obsodbi zagovornika človekovih pravic Cu Huy Vuja v Hanoju so številne udeležence priprli.

Vietnamska policija se je z nasiljem odzvala na proteste tamkajšnjih katoličanov. Predstavnik organizacije za človekove pravice 'Human Rights Watch' Phil Robertson je za nemško tiskovno agencijo KNA pojasnil, da so varnostne sile proti protestnikom nastopile z električnimi gumijevkami in da so številne udeležence protestov proti obsodbi zagovornika človekovih pravic Cu Huy Vuja v Hanoju priprle ter jim odvzele fotografske aparate in prenosne telefone.

Že pred začetkom procesa proti Vuju so po navedbah omenjene organizacije za človekove pravice minuli ponedeljek v Hanoju zaprli dva ugledna katoliška blogerja. Poleg tega so prijeli tudi katoliškega odvetnika Le Quoc Quana, ko je želel vstopiti v stavbo sodišča, da bi prisostvoval procesu proti Huy Vuju. Po Robertsovih podatkih naj bi bil znani vietnamski oporečnik Le Quoc Quan še vedno v zaporu, ostale priprte pa naj bi medtem že izpustili na svobodo.

Vuja so minuli ponedeljek v izjemno hitrem procesu obsodili na sedem let ječe ter na dodatna tri leta hišnega pripora. Sin tesnega sodelavca vietnamskega revolucionarja in politika Ho Ši Minha se je v preteklih letih uveljavil kot kritik samopašne komunistične partije. Obsojen je bil zaradi 'miniranja politične enotnosti', 'propagande proti vladi', 'zlorabe demokratičnih svoboščin' ter 'motenja varnosti'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh