Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naslednje svetovno srečanje družin leta 2028

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 06. 2022 / 17:10
Oznake: Cerkev, Dogodek, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2022 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naslednje svetovno srečanje družin leta 2028
Utrinek z 10. svetovnega srečanja družin minuli konec tedna v Rimu. FOTO: Ana Rupar

Naslednje svetovno srečanje družin leta 2028

Naslednje svetovno srečanje družin bo leta 2028, je minuli konec tedna ob sklepu svete maše za 10. svetovno srečanje družin v Vatikanu napovedal kardinal Kevin Farrell, prefekt vatikanskega Dikasterija za laike, družino in življenje.

Ni še znano, katero mesto bo čez šest let gostilo 11. svetovno srečanje družin.

Kardinal je tudi napovedal, da bomo leta 2025, v rednem jubilejnem letu v Katoliški cerkvi, obhajali »jubilej družin« s papežem Frančiškom, prav tako v Rimu. Njegov dikasterij je sodeloval pri organizaciji množičnega mednarodnega dogodka, ki se je slovesno zaključil včeraj. Ni pa še znano, katero mesto bo čez šest let gostilo 11. svetovno srečanje družin.

Takole je oznanil: »Z veseljem tudi sporočam, da bo naslednje srečanje družin s papežem Frančiškom 'Jubilej družin', ki ga bomo obhajali tukaj v Rimu v okviru jubilejnega leta 2025, medtem ko je 11. svetovno srečanje družin predvideno leta 2028.« Zbrane udeležence in vse vernike po svetu je povabil: »Odslej molimo, da bodo tudi to veliki dogodki milosti, ki se bodo dotaknili src tisočerih družin.«

Srečanje katoliških družin z vsega sveta običajno priredijo vsaka tri leta v drugem mestu.

Prvo svetovno srečanje družin je bilo leta 1994 v Rimu. Srečanje katoliških družin z vsega sveta običajno priredijo vsaka tri leta v drugem mestu. Zadnja izvedba svetovnega srečanja družin je bila sprva načrtovana za leto 2021, vendar je bila zaradi koronaepidemije prestavljena za leto dni. Tudi letošnja udeležba na srečanju med 22. in 26. junijem je bila zaradi epidemije omejena na približno 2.000 družin.

Kupi v trgovini

Radost ljubezni
Papeži
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh