Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nastanitev beguncev iz Ukrajine v celjski škofiji

Za vas piše:
J. P.
Objava: 18. 03. 2022 / 19:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2022 / 20:04
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nastanitev beguncev iz Ukrajine v celjski škofiji

Nastanitev beguncev iz Ukrajine v celjski škofiji
Vojna v Ukrajini je prizadela ter za dom in varnost oropala že nad 3 milijone ljudi. FOTO: un.org
Celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž in predsednik Škofijske karitas Celje Rok Metličar sta na škofijski spletni strani povabila in spodbudila vse sobrate v škofiji, naj med svojimi župljani, pa tudi v svojih župniščih ali drugih primernih prostorih, povabijo k sprejemu beguncev iz Ukrajine in pomoči pri njihovi nastanitvi.

Kot sta zapisala Maksimilijan Matjaž in Rok Metličar, je vojna v Ukrajini prizadela ter za dom in varnost oropala že nad 3 milijone ljudi, zlasti žena, otrok in starejših. Ljudje po vsem svetu se velikodušno odzivajo klicu na pomoč, tudi v Cerkvi v Sloveniji so prek Karitas že zbrali in odposlali več konvojev pomoči in denarnih sredstev za Karitas Ukrajine.

»V prihodnjih tednih pa bodo ukrajinski begunci skoraj zagotovo v večjem številu prišli tudi v Slovenijo. Potrebovali bodo predvsem nastanitev, prijazen sprejem, kolikor toliko normalno življenje med nami,« sta zapisala in duhovnike Škofije Celje povabila, spodbudila in jim toplo priporočila velikodušnost pri sprejemanju beguncev in pomoči pri njihovi nastanitvi.

Vsi, ki bi želeli ponuditi zavetje in gostoljubje ljudem iz Ukrajine, lahko rešijo vprašalnik na škofijski spletni strani in ga vrnejo na Škofijsko karitas Celje, kjer bodo koordinirali in skrbeli za pomoč beguncem v okviru celjske škofije. »Vsem, ki boste želeli vrata svojih župnišč in domov odpreti beguncem, bomo na Škofijski karitas skušali stati ob strani pri urejanju dokumentacije, statusa begunca, pravic iz tega naslova in pri vključevanju v skupnost,« sta še zapisala škof Maksimilijan in Rok Metličar.

Nalaganje
Nazaj na vrh