Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navarro-Valls: Janez Pavel II. ni nikoli zamolčal zlorab

Objava: 31. 05. 2010 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Navarro-Valls: Janez Pavel II. ni nikoli zamolčal zlorab

Nekdanji vatikanski tiskovni predstavnik zavrača očitke in domneve o pokojnem papežu

Nekdanji vatikanski tiskovni predstavnik Joaquin Navarro-Valls zavrača domneve in očitke, da je pokojni papež Janez Pavel II. (1978-2005) podcenjeval ali celo zamolčal zlorabe, ki so se dogajale v katoliški Cerkvi. Ta domneva se ne ujema z dejstvi, so besede Navarro-Vallsa navedli v italijanskem katoliškem časniku ‘Avvenire’, pri čemer so se sklicevali na pogovor nekdanjega vatikanskega tiskovnega predstavnika za neko italijansko tiskovno agencijo. Številne primere so cerkveno sodno preganjali že v času pontifikata poljskega papeža, je pojasnil Navarro-Valls.

Prav Janez Pavel II. je tudi odločil, da dunajskemu kardinalu Hansu Hermannu Groerju po izbruhu očitkov glede spolnih zlorab leta 1995 kot pomočnika dodelijo sedanjega dunajskega nadškofa, kardinala Christopha Schönborna. Kardinalu Schönbornu je bilo ozadje njegovega imenovanja pojasnjeno in obtožb proti njegovemu predhodniku niso nikoli zamolčali.

Španec Joaquin Navarro-Valls (73) je kot vatikanski tiskovni predstavnik v času papeževanja Janeza Pavla II. In Benedikta XVI. deloval med leti 1984 in 2006.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh