Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Ne bi me iskal, če me ne bi že našel'

Objava: 14. 09. 2011 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Ne bi me iskal, če me ne bi že našel'

V soboto, 17. septembra, vabljeni na jubilejno 30. Stično mladih 2011.

V soboto, 17. septembra, ste mladi prisrčno vabljeni na jubilejno 30. Stično mladih 2011.

Festival mladostne vere

Animatorji so pripravili uvodni animacijski program na osredjem prireditvenem prostoru s številnimi vsebinskimi spodbudami in glasbo, ki bo uvedla tudi v osrednje sporočilo navzočim na poti vere: Ne bi me iskal, če me ne bi že našel. Dopoldanski program prinaša povabila v nadaljevalne dele dogajanja in predstavo Verujem, da si!, ki jo bodo animatorji v celoti zaigrali ob 13.30 na glavnem odru v sklopu priprave na mašo.

Ulično dogajanje

Močna skupina mladih voditeljev in animatorjev – ulična ekipa, bo ves čas srečanja tudi v stiku z mladimi, ki na srečanje prihajajo z različnimi nameni. Te mlade, ki se pripravljenega programa ne udeležujejo in ostajajo izven osrednjega ali celotnega prireditvenega prostora, ulična ekipa osebno nagovarja, z njimi vzpostavlja dialog, jim prisluhne in jim pomaga narediti korak k novim odločitvam. Ulični program pomeni korak ljubeče pozornosti za mlade, ki so v stiski, neodločeni, zapeljani ali pa so preprosto tam in potrebujejo nekoga, ki jih zgolj posluša in sprejema v njihovi situaciji. Pri uličnem programu sodelujejo tudi Zavod Salesianum .OE Skala, B.A.S.T. plesna šola, Metanoia, SMC Celje ter mladi iz župnij Dolenja Trebuša in Izola.

Program za študente in mlade v poklicih

Letos bo za študente in mlade v poklicih dodatno poskrbljeno. V dopoldanskem času od 09.30 do 11.00 bo za študente in mlade v poklicih pod velikim šotorom na samostanskem travniku potekal program kavarna in omizje z vsebino. Sledilo bo slavljenje s skupino Odsev in nagovor ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika. Od 11.30 do 13.00 bo potekal sklop delavnic, ki bo vsebinsko namenjen študentski populaciji in mladim v poklicih. Program bodo oblikovali Društvo Mladinski ceh, študentski duhovniki (iz Ljubljane, Kopra in Maribora) ter glasbena skupina Odsev.

Delavnice

Temeljni namen delavnic je, da se mladi srečajo z izkustvom Božje ljubezni, Božjega dotika v konkretnih situacijah, da ob osebnih vprašanjih odkrivajo konkretne načine evangeljskega življenja in svojega življenjskega poslanstva v družini, Cerkvi in družbi. Delavnice so razdeljene v štiri sklope. Vsak sklop črpa iz bogatega sporočila papeževe poslanice mladim ter pobud ob letu krščanske dobrodelnosti in solidarnosti, hkrati pa je priprava na pastoralno leto družbenega nauka Cerkve pod geslom Pravičnost v ljubezni. Naslovi delavnic bodo: mladi in prostovoljstvo, utrjeni v veri, kultura mladih in kristjan v družbi.

Molitev pred Najsvetejšim v opatovi kapeli in spovedovanje

Molitev pred Najsvetejšim bo med 09.00 in 13.30 v opatovi kapeli. Oblikovale jo bodo skupine mladih iz župnij Šentjernej, Škocjan pri Novem mestu, Maribor – sv. Janez Krstnik, Selca, Idrija, Nova Cerkev, Frankolovo, Češnjice, Spodnja Idrija in Ribnica ter družine nekdanjih udeležencev Stične mladih. V baziliki, opatovi kapeli in na hodniku pred njo, ter na celotnem prireditvenem prostoru bo ves čas srečanja priložnost za pogovor z duhovnikom in/ali prejem zakramenta spovedi.

Novinarska konferenca – izjava za javnost

Na novinarski konferenci bodo skupaj s petnajstimi sopodpisniki, predstavili izjavo za javnost ob jubilejni 30. Stični mladih na temo prostovoljstva.

Maša

Sodelovanje pri maši na temo iskanja in utrjevanja vere mladih pripravljajo skupine mladih iz župnij Ljubljana-Vič, Slivnica pri Mariboru, Šentjernej, Tolmin in Celje – Sveti Duh. Pridigar bo vrhovni predstojnik salezijancev Pascual Chavez iz Mehike, somaševanje škofov in duhovnikov pa bo vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji msgr. dr. Juliusz Janusz.

Nabirka pri maši

Sklep leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti želijo obeležiti skupaj z evropskim letom prostovoljstva tudi z akcijo, v okviru katere podpirajo organizacije in pobude, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom. V ta namen sporočajo, da danes za to, da nekomu pomagaš, ni nujno potreben samo denar, ampak tudi neposredna pripravljenost in iskrena pomoč tistim, ki jo zares potrebujejo. Nenazadnje je to investicija, ki se ne povrne samo nekajkrat, temveč jo kmalu začutiš na vsakem koraku svojega življenja. V sklopu celotne akcije so zaobjeli povezovanje različnih generacij, podprli delo v misijonih in poiskali rešitev za trenutne družbene stiske.

Zbrana sredstva bodo razdelili petim prejemnikom: Krščanskemu bratstvu bolnikov in invalidov Slovenije, Medgeneracijskemu središču Zavoda Karitas Samarijan, misijonarju Tonetu Kerinu na Madagaskarju, Društvu prijateljev otrok Mavrica in misijonarkam ljubezni (redovnicam, ki jih je ustanovila mati Terezija). Pri nabirki bodo lahko sodelovali tudi poslušalci pred radijskimi sprejemniki in sicer s pošiljanjem SMS na številko 1919 s ključno besedo mladi.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.sticna.net/.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh