Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ne sprašujem se več, zakaj«

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 05. 02. 2019 / 08:33
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2019 / 06:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ne sprašujem se več, zakaj«

»Ne sprašujem se več, zakaj«

Sara in Bojan Doljak sta se pred osmimi leti soočila z nepričakovano diagnozo: multipla skleroza.
Sara in Bojan Doljak sta se pred osmimi leti soočila z nepričakovano diagnozo: multipla skleroza. Čeprav se je staršema dveh otrok življenje obrnilo na glavo, nista vrgla puške v koruzo. Odvetnica Sara danes ne more govoriti, ne hoditi, a še vedno uspešno zastopa stranke na sodišču in predava študentom.

Z možem, ki pravi, da je Sara na številnih področjih »neustavljiva«, vodita več zakonskih skupin in pričujeta o življenju z boleznijo.

Celoten pogovor si preberite v novi številki Družine.

Foto: Tatjana Splichal

Kako je preizkušnja bolezni vplivala na vajin odnos?

Sara: Moža mi je sicer »ponudilo« življenje, moja izbira in odločitev pa je, da v vsakem trenutku dneva izbiram, kakšen odnos imam do njega. Z leti sva v tej izbiri vedno bolj uglašena, drug drugega bolj poznava in razumeva. Zato je najin odnos vedno lepši. Življenje naju znova in znova vabi na pot učenja in odkrivanja bistvenega. Če ne bi bilo bolezni, ne vem, če bi se zavedala in udejanjala zavezo zakona na tak način.
Bojan: Ja, odnos je definitivno boljši in na pravi poti, da izpolnjuje naju in daje otrokoma neprecenljivo izkušnjo za naprej.

Katere nove odtenke komunikacije odkrivata, odkar Sara ne more več govoriti?
Sara: Najini pogovori so predvsem globlji. Več »govorim« z očmi, objemi ter rokami. Kljub odsotnosti govora prihaja do velikih spoznanj, mislim, da pri naju obeh. V sebi čutiva moč, mir in tihoto. Moja duša je spregovorila.
Bojan: Besede so nekaj močnega, saj lahko prinesejo v odnos veliko blagoslova ali pa prekletstva. Z novo komunikacijo je med nama predvsem manj leporečenja, ki je prevečkrat predstavljalo vzajemno oviro do najinih najglobljih občutij. Oči so okno duše. Ko vidiš vanjo, veš vse.

Celoten pogovor si preberite v novi številki Družine.


Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh