Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nebeški Oče v enem dnevu k sebi poklical tri duhovnike koprske škofije

Za vas piše:
J. P.
Objava: 10. 08. 2022 / 13:37
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2022 / 13:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nebeški Oče v enem dnevu k sebi poklical tri duhovnike koprske škofije
Ivan Maslo, dolgoletni župnik Župnije Batuje. FOTO: arhiv Družine

Nebeški Oče v enem dnevu k sebi poklical tri duhovnike koprske škofije

Koprska škofija, ki se že sicer sooča s hudim pomanjkanjem duhovnikov, je v enem dnevu izgubila tri dušne pastirje. V torek, 9. avgusta, so namreč v Gospodu zaspali Ivan Maslo, Ivan Janez Premrl in Milan Nemac, je sporočil generalni vikar Slavko Rebec.

Ivan Maslo (rojen 29. marca 1942) je bil pravkar upokojeni dolgoletni župnik Župnije Batuje, v sklopu letošnjih duhovniških premestitev je bil razrešen te službe in se je preselil v Petrov dom v Šempeter. Njegov pogreb bo v četrtek, 11. avgusta, ob 16. uri v župnijski cerkvi v Batujah, kamor bo pripeljan isti dan ob 12. uri. Po pogrebni maši ga bodo pospremili na pokopališče. Na njegovo izrecno zapisano željo v oporoki bo krsta zaprta, prav tako je njegova želja, naj se k pogrebu ne prinaša ne cvetja ne sveč.

Ivan Janez Premrl (rojen 14. oktobra 1930) je upokojeni župnik, ki je pastirsko službo nazadnje – do leta 2006 – opravljal na Premu. Njegov pogreb bo v petek, 12. avgusta, ob 16. uri v cerkvi na Premu, kamor bo pripeljan isti dan opoldne. Po pogrebni maši ga bodo pospremili na pokopališče. Na pokojnikovo željo naj se ob pogrebu namesto za cvetje in sveče daruje za svete maše in za obnovo cerkve sv. Helene na Premu.

V torek zvečer pa je v bolnišnici na Katinari v 77. letu starosti dopolnil čas svojega služenja Bogu in božjemu ljudstvu še duhovnik Milan Nemac, kaplan za slovenske vernike pri Sv. Ivanu. Po poročanju Primorskega dnevnika je vrsto let poučeval verouk na slovenskih šolah, bil je tudi vsestranski kulturni in prosvetni delavec. Več informacij o pogrebu bodo v Škofiji Koper sporočili, ko bodo znane, zelo možno pa je, da bo pogreb po prazniku Marijinega vnebovzetja.

Naj pokojni duhovniki pri Bogu prosijo za blagor domovine in za nove duhovne poklice.

Nalaganje
Nazaj na vrh