Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedavna kraja dokumentov je »obžalovanja vredno izdajstvo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 11. 2015 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nedavna kraja dokumentov je »obžalovanja vredno izdajstvo«

Nedavna kraja dokumentov je »obžalovanja vredno izdajstvo«

Frančišek prvič javno o škandalu zaradi izdaje zaupnih dokumentov.

Papež Frančišek je prvič javno spregovoril o škandalu zaradi izdaje zaupnih vatikanskih dokumentov časnikarjem. Po njegovih besedah je to »obžalovanja vredno dejanje, ki ne pripomore k ničemur«, kot je dejal med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Poudaril je, da ga to gotovo ne bo odvrnilo od nadaljnjega izvajanja reform v rimski kuriji, kar trenutno počne »s svojimi sodelavci in podporo vas vseh«. Frančišek je zbrane vernike spodbudil, naj jih to dogajanje ne vznemirja in naj še naprej molijo zanj in za Cerkev.



Papež je opozoril, da je sam naročil preiskavo, rezultate katere vsebujejo omenjeni dokumenti. Sprejel je ukrepe, katerih prvi sadovi so že vidni.

Minuli teden sta v Vatikanu izšli knjigi italijanskih časnikarjev o zgrešenem gospodarjenju, korupciji in spletkah v Vatikanu. Avtorja knjig se pogosto sklicujeta na zaupne dokumente. »Zavedam se, da ste mnogi zaradi objave zaupnih dokumentov Svetega sedeža v teh dneh zelo vznemirjeni«, je dejal papež.

V Vatikanu so minuli teden aretirali duhovnika na visokem položaju v rimski kuriji in italijansko tiskovno predstavnico zaradi suma izdaje zaupnih dokumentov. Italijanka je bila kmalu izpuščena iz preiskovalnega zapora, vendar še vedno velja za osumljenko v primeru.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh