Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekateri otroci bodo tudi v novem šolskem letu potrebovali pomoč

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 06. 2023 / 06:15
Oznake: Dobrodelnost, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2023 / 06:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nekateri otroci bodo tudi v novem šolskem letu potrebovali pomoč
Otroci ob začetku šolskega leta potrebujejo različne potrebščine. FOTO: Tatjana Splichal

Nekateri otroci bodo tudi v novem šolskem letu potrebovali pomoč

Slovenska karitas začenja dobrodelno akcijo »Otroci nas potrebujejo«, v kateri bo zbirala pomoč pri šolskih potrebščinah za socialno ogrožene otroke.

Z zbranim denarjem v okviru akcije bo Karitas pomagala približno 12 tisoč socialno ogroženim otrokom. Obenem pa je začela zbirati prošnje socialno ogroženih družin za pomoč pri šolskih potrebščinah pred prihajajočim šolskim letom.

V stiski predvsem enostarševske družine in tiste z več otroki

Na Karitas se obračajo družine z otroki, kjer imajo starši nizko plačo ali negotovo zaposlitev, pogosto pa jih spremljajo tudi zdravstvene težave in nesreče. »Še posebej so v stiski enostarševske družine ali tiste z več osnovnošolci. Neposredna pomoč bo v juliju in avgustu realizirana v obliki paketov šolskih potrebščin ali bonov oz. naročilnic za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin«, pojasnjujejo v Karitas.

Lani zelo lep odziv

V lanski vseslovenski dobrodelni akciji »Otroci nas potrebujejo« so do konca leta zbrali dobrih 184 tisoč evrov. Skupna pomoč z darovi, zbranimi v župnijskih Karitas, in s sofinanciranjem FIHO, pa je znašala več kot 437 tisoč evrov. »Tudi letos pričakujemo prošnje vsaj v tolikšnem obsegu kot lani, zato prav vse lepo vabimo k sodelovanju, da pred šolskim letom pomagamo družinam v stiski.«

Kje in kako je možno darovati?

Svoj dar lahko prispevate na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,

TRR: SI56 0214 0001 5556 761,

sklic: SI 00 362,

namen: Otroci nas potrebujejo.

Darujete lahko tudi s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in prispevali boste 5 EUR za šolske potrebščine.

Zvezke zbirajo v vseh papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More, kjer je do konca julija mogoče po polovični ceni kupiti in darovati kakovosten zvezek. Več o akciji lahko preberete tukaj.


Nalaganje
Nazaj na vrh