Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas zbira šolske potrebščine za 13 tisoč otrok [VIDEO]

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 30. 06. 2022 / 05:02
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2022 / 11:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas zbira šolske potrebščine za 13 tisoč otrok [VIDEO]
Karitas zbira sredstva za pomoč s šolskimi potrebščinami za 13.000 socialno ogroženih otrok v Sloveniji. FOTO: Tatjana Splichal

Karitas zbira šolske potrebščine za 13 tisoč otrok [VIDEO]

Slovenska karitas začenja dobrodelno akcijo »Otroci nas potrebujejo«, ki je namenjena zbiranju finančnih sredstev za pomoč s šolskimi potrebščinami za 13.000 socialno ogroženih otrok. Ob tem zbira tudi prošnje socialno ogroženih družin za pomoč v prihodnjem šolskem letu.

Pomoč bodo v juliju in avgustu izvedli v obliki paketov šolskih potrebščin ali bonov oziroma naročilnic za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin. V lanski dobrodelni akciji Otroci nas potrebujejo so do konca leta zbrali dobrih 213 tisoč evrov. Tudi letos vabijo k sodelovanju.

Darove zbirajo na: 

  • Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo. 
  • Zgibanke s položnico so na voljo tudi po vseh župnijah.
  • Darujete lahko tudi s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in prispevali boste 5 evrov za šolske potrebščine. 
  • Zvezke zbirajo v vseh papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More, kjer je do konca julija mogoče po polovični ceni kupiti in darovati kakovosten zvezek.


V avgustu bo Slovenska karitas zbrane šolske potrebščine razdelila socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. FOTO: Tatjana Splichal 

Sodeluje 265 osnovnih šol in 102 vrtca 

V maju pa je po osnovnih šolah potekala akcija Pokloni zvezek, v kateri so osnovnošolci in otroci iz vrtcev zbirali zvezke za socialno ogrožene otroke. Sodelovalo je 265 osnovnih šol in 102 vrtca. Zvezki, v katerih so priložene posebne razglednice z lepimi mislimi otrok, že prihajajo na škofijske Karitas. V avgustu bo slovenska karitas zbrane šolske potrebščine razdelila socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. 

Otrokom želimo, da bi kot odrasli živeli ustvarjalno in dostojno. Z znanjem, pridobljenimi navadami in spretnostmi ter zaupanjem vase bodo v prihodnosti lahko poskrbeli za svoje življenje in v polnosti razvili svoje sposobnosti. (Slovenska karitas)

Pomoč bo potrebovalo več kot 13 tisoč otrok 

Po ocenah Slovenske karitas bo letos pomoč potrebovalo več kot 13 000 socialno ogroženih osnovnošolcev. 

Karitas med drugim v Sloveniji pomaga več kot 20 tisoč družinam z otroki. V Sloveniji se številni starši ob koncu šolskega leta pri nakupu šolskih potrebščin znajdejo v večjih težavah, saj njihovi otroci v juniju prejmejo seznam šolskih potrebščin, ki jih potrebujejo za naslednje šolsko leto. Samo za najnujnejše in obvezne šolske potrebščine za enega otroka v drugi in tretji triadi potrebujejo več kot 200 evrov. »Otrokom želimo, da bi kot odrasli živeli ustvarjalno in dostojno. Z znanjem, pridobljenimi navadami in spretnostmi ter zaupanjem vase bodo v prihodnosti lahko poskrbeli za svoje življenje in v polnosti razvili svoje sposobnosti. Izobrazba je največja popotnica za lepšo in dostojno prihodnost,« so povedali na Slovenski karitas.


Lani je pomoč potrebovalo 12.950 otrok

Skupna pomoč s šolskimi potrebščinami in pri plačilu položnic za šolo je v lanskem letu v celotni mreži Karitas znašala več kot več kot 477 tisoč evrov. V lanskem letu je pomoč na Karitas s šolskimi potrebščinami prejelo 12.950 otrok. Od tega se je v lanski dobrodelni akciji Otroci nas potrebujejo do konca leta zbralo dobrih 213 tisoč evrov. Del sredstev je prispevala tudi FIHO (Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij). Poleg šolskih potrebščin za 12.950 otrok je v lanskem letu 1684 otrok prejelo denarno pomoč pri plačilu prehrane in obšolskih dejavnosti. 

V stiski se najpogosteje znajdejo enostarševske družine, saj njihov nakup šolskih potrebščin presega njihove zmožnosti. FOTO: Spletna stran Slovenske karitas 

Kako do več informacij?

Družine v stiski se po pomoč glede šolskih potrebščin lahko obrnejo na najbližjo Karitas v svojem kraju. Vse informacije so na voljo tudi na škofijskih Karitas v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Kopru in Murski Soboti. Podatki na http://www.karitas.si/kontakt/.

Nalaganje
Nazaj na vrh