Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekateri učenci in dijaki že danes na počitnicah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 04. 2023 / 10:16
Oznake: Mladi, Počitnice
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2023 / 10:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nekateri učenci in dijaki že danes na počitnicah
FOTO: Tatjana Splichal

Nekateri učenci in dijaki že danes na počitnicah

Za učence in dijake iz osrednjega in zahodnega dela Slovenije so se danes začele prvomajske počitnice. V šolske klopi se bodo vrnili prihodnjo sredo. Za njihove vrstnike iz vzhodnega dela države pa se počitnice začenjajo jutri.

Ker so se letošnje zimske počitnice zaradi nordijskega svetovnega prvenstva v Planici začele nekoliko prej kot običajno, med njimi pa je bil v drugem terminu državni praznik, Prešernov dan, imajo šolarji iz osrednjega in zahodnega dela države prost dan že danes.

Naslednjo sredo nazaj v šolske klopi

Približno 119 tisoč učencev in dijakov z vzhodnega dela Slovenije bo danes še zadnjič pred prvomajskimi prazniki sedlo v šolske klopi, poroča STA, nato pa se bodo odpravili na težko pričakovane počitnice. Več kot 269.000 učencev in dijakov bo po prvomajskih počitnicah, ki so sicer zadnje pred dolgimi poletnimi, v šolske klopi znova sedlo 3. maja.

Naslednji četrtek prvi preizkus za maturante

Že naslednji dan, torej v četrtek, 4. maja, pa maturante čaka prva izpitna pola - esej iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenjajo nacionalna preverjanja znanja.


Kupi v trgovini

Razprodano
Špelca na počitnicah na deželi
Za otroke
12,93€
Nalaganje
Nazaj na vrh