Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juhuhu, zimske počitnice so tu!

Za vas piše:
M. M.
Objava: 27. 01. 2023 / 14:21
Oznake: Mladi, Šola
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2023 / 14:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Juhuhu, zimske počitnice so tu!
FOTO: Tatjana Splichal

Juhuhu, zimske počitnice so tu!

Po slabem mesecu dni se za del slovenskih učenk in učencev ter dijakinj in dijakov začenjajo zimske počitnice, letos nekoliko prej kot običajno. Razlog za to je svetovno prvenstvo v nordijskim smučanju, ki bo konec februarja 2023 potekalo v Planici.

V času trajanja svetovnega prvenstva namreč pričakujejo večje število gledalcev. Zaradi tega bi prišlo do težav z nastanitvami, če bi šolske počitnice potekale istočasno.

Kdo na počitnice v prvem tednu?

Ta ponedeljek, 30. januarja, se na zimske počitnice odpravljajo učenke in učenci ter dijakinje in dijaki z območja Jugovzhodne Slovenije - Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Do 3. februarja bo na počitnicah 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov, so sporočili z ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

V drugem terminu počitnic tudi Prešernov dan

V tednu od 6. do 10 februarja bodo proste počitniške trenutke uživali učenci in dijaki z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin Jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. Takrat bo na počitnicah 108.961 učenk in učencev ter 42.813 dijakinj in dijakov.

Ker bo med temi počitnicami državni praznik, Prešernov dan, bodo imeli učenke in učenci ter dijakinje in dijaki s tega območja prost tudi 26. april.


Kupi v trgovini

Razprodano
Špelca na počitnicah na deželi
Za otroke
12,93€
Nalaganje
Nazaj na vrh