Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekdanji avstrijski kancler se umika iz politike

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 12. 2021 / 12:43
Oznake: Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2021 / 12:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nekdanji avstrijski kancler se umika iz politike
»Odločitev ni bila lahka, ampak ne občutim žalosti,« je dejal 35-letni Sebastian Kurz. FOTO: Thierry Monasse/STA

Nekdanji avstrijski kancler se umika iz politike

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz je v današnji izjavi za medije potrdil, da se po desetih letih umika iz politike.

V petek bo predvidoma predal vodenje Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) in poslanske skupine, v prihodnjih tednih pa uredil predajo vseh svojih političnih funkcij, je danes v izjavi za medije, ki jo povzema STA, pojasnil Kurz.

Politika ni nehvaležen posel

Kurz, ki je izrazil hvaležnost za izkušnje in doživetja v zadnjih desetih letih, je predstavnikom sedem sile povedal: »Pogosto se reče, da je politika nehvaležen posel in danes bi rad poudaril, da tega ne vidim tako in temu nasprotujem. Zdi se mi neverjetno lepo, da se zavzameš za nekaj, v kar verjameš in neverjetno lepo je, da delaš za republiko in državo in ji služiš.« Dodal je, da je bil do nedavnega prepričan, da občutka po zmagi na dvojih volitvah ne more preseči nič, potem pa se mu je rodil otrok. »Ta čudež je nekaj neverjetnega,« je poudaril.

Odstop po korupcijski aferi

Spomnimo, da je Kurz oktobra po korupcijskem škandalu in preiskavi odstopil s kanclerskega položaja, na katerem ga je nasledil dotedanji zunanji minister Alexander Schallenberg. Kurza v odmevnem škandalu preiskujejo zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja ter njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem.


Nalaganje
Nazaj na vrh