Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekdanji britanski primas svari pred propadom krščanskih vrednot

Objava: 15. 02. 2012 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nekdanji britanski primas svari pred propadom krščanskih vrednot

Kritika po razsodbi vrhovnega sodišča, po kateri mestni svet v Bidefordu odprtja svojih sej ne sme več pričenjati z molitvijo.

Nekdanji anglikanski nadškof v Canterburyju, George Carey, opozarja pred propadom krščanskih vrednot v zahodni družbi. Po navedbah medijev je izrazil ostro kritiko, da kristjani v Veliki Britaniji postajajo vse bolj obrobna skupina. Carey je svojo izjavo predstavil po razsodbi vrhovnega sodišča, ki mestnemu svetu v Bidefordu prepoveduje odprtje sej z molitvijo.

Carey je izrazil zaskrbljenost zaradi poskusa veri sovražnih oseb, da na novo določijo javno vlogo religije v družbi. Omenjena razsodba bi lahko pripeljala do tega, da bodo mestni sveti po vsej Veliki Britaniji prenehali s tradicionalno molitvijo, je pojasnil nekdanji anglikanski primas. S tem bi kristjanom odvzeli njihovo pravico do molitve. Tovrstne razsodbe, ki vodijo k še ostrejši ločitvi med državo in Cerkvijo, bi lahko imele ‘neverjetno daljnosežne posledice’.

Carey je izrazil zahtevo vladi, naj te ‘občutljive tematike’ nič več ne polaga v roke sodnikov. Spremeniti bi bilo potrebno krajevne predpise, tako da bi lahko mestni sveti sami določali, ali želijo ob začetku seje izreči molitev ali ne. Vlada mora ukrepati tako, da ščiti in ohranja krščansko izročilo, na katerem temelji celotna država, je svojo zahtevo izrazil nekdanji anglikanski primas.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh