Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekdanji gangster John Pridmore znova v Sloveniji

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 28. 10. 2014 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nekdanji gangster John Pridmore znova v Sloveniji

Ljubljana - Želimlje - Stična - Polhov Gradec: kratko poročilo s srečanj z Johnom Pridmorom.

John Pridmore, nekdanjilondonski gangster, ki se je spreobrnil in postal Jezusov učenec, je med 22. in26. oktobrom ponovno obiskal Slovenijo.

Njegovo življenjsko zgodbo preberite tukaj

Pred dvema letoma jebil glavni pričevalec na festivalu mladih v Stični, tokrat pa je bil glavninamen njegovega obiska voditi duhovne vaje za mlade, ki jih je založba Družinaorganizirala skupaj z društvom SKAM. John Pridmore, štirje duhovniki in dveredovnici so 54 mladih poskušali približati Bogu in jim pomagati spoznavatiBožjo voljo za njihovo življenje. Kot je povedal vodja mladinske pastorale, kije spremljal tudi te duhovne vaje, Tone Česen, so doživeli veliko milosti.

John je mlade nagovoriltudi pri sredini študentski maši v Ljubljani in na gimnaziji Želimlje. Tam seje srečal z dijaki od 1. do 3. letnika in na koncu pričevanja o tem, kaj je Bognaredil in še dela v njegovem življenju, je odgovarjal še njihova vprašanja: kakose je lahko rešil iz spon gangsterstva, ali še ima kaj stikov z njegoviminekdanjimi pajdaši, kaj je rekla njegova mama, ko je prebrala njegovo izpoved …

Nekdanjemu gangsterjuso prisluhnili tudi v župnijah Ljubljana-Polje in Polhov Gradec. V slednjižupniji so le nekaj dni pred njegovim obiskom ponovno doživeli hude poplave.John Pridmore se je v svojem nagovoru dotaknil tudi teh. Povedal je, da se jetudi sam nehote jezil na Boga, ker je dopustil vse hudo, ki se mu je zgodilo votroštvu in mladosti. »Kje je bil ta ljubeči Bog, ko so me pretepali, ko jebilo moje srce zatrto?!« Ko se je pri spovedi dotaknil tega vprašanja, mu jeduhovnik povedal, da je bil Jezus takrat ob njem. »On je bil križan, ko so meneranili, pretepen, ko so mene pretepali, zlorabljen, zavračan, ko so menezlorabili in zavračali. Nikoli me ni zapustil. Vsak delček moje bolečine mu jepoznan.« Zbranim je povedal, da ni Bog tisti, ki povzroči poplave, ampak je ontisti, ki trpi z nami in nam pomaga prebroditi bolečino in trpljenje, ki ganaravne katastrofe povzročijo. »V vsaki naši bolečini nas on nosi. Vsako rano,ki nas boli, nas on nosi. In bolj kot odpremo svoja srca njemu, bolj spreminjanaša življenja."

John je napisal že štiri knjige, ki nam pomagajo hoditi za Jezusom. V svoji prvi knjigi, Izpoved londonskega gangsterja, je opisal svojo življenjsko zgodbo, v drugi, Gangsterjev vodnik k Bogu, pa konkretne nasvete za duhovno življenje, ki nagovarjajo vse generacije. Njegovi drugi dve knjigi še nista prevedeni v slovenski jezik. 

Poročilo z duhovnih vajin intervju z Johnom Pridmorom bomo objavili v prihodnjih številkah Družine.Več fotografij si lahko ogledate na Facebook profilu Knjige Družina.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh