Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nemci naj begunce sprejmejo kot nogometne navijače«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 06. 2015 / 07:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Nemci naj begunce sprejmejo kot nogometne navijače«

Kardinal Woelki rojake poziva h gostoljubnosti do priseljencev.

Kölnski kardinal Rainer Maria Woelki je Nemce pozval, naj bodo do beguncev prav tako gostoljubni kot do navijačev, ki so Nemčijo obiskali leta 2006 med svetovnim nogometnim prvenstvom. Tedanje geslo, »Svet v gosteh pri prijateljih«, bi morali izkusiti tudi tisti ljudje, ki so v Nemčiji poiskali zatočišče pred nasiljem, izkoriščanjem ali naravnimi katastrofami, je minuli konec tedna dejal kölnski nadškof.



Kardinal Woelki je zbrane vernike nagovoril med slovesnim bogoslužjem ob stoti obletnici kölnske Karitas. Ta je v svoji zgodovini naredila že veliko dobrega, je dejal kardinal in izpostavil njeno pomoč beguncem, invalidom, ljudem z nižjo stopnjo izobrazbe in brezdomcem. Nadškof Woelki je spomnil tudi na svetovni dan mladih, ki so ga leta 2005 priredili v Kölnu. Okolica mesta je takrat dokazala svojo velikodušno gostoljubnost.

Kardinal je izrazil tudi obžalovanje zaradi več tisočev ljudi, ki so na poti proti Evropi izgubili svoje življenje. »Vsak dan se moramo spomniti umrlih«, je zbranim na srce položil kölnski nadškof in opozoril, kako begunci iz dneva v dan pogrešajo svoje sorodnike, prijatelje in »vonj svoje domovine«. Ostati brez domovine je usoda, »ki bi jo morali zasukati«. Kot eno izmed temeljnih nalog za Karitas je kardinal izpostavil tudi spodbudo mladim, da bi si bolj prizadevali za pomoč potrebnim v družbi.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh