Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemci se veselijo obiska svetega očeta

Objava: 14. 07. 2011 / 09:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemci se veselijo obiska svetega očeta

Svetih maš, ki jih bo v Nemčiji daroval papež, se bo udeležilo stopetinsedemdeset tisoč vernikov.

Katoliška Cerkev v Nemčiji se vneto pripravlja na papežev pastoralni obisk, ki bo pod geslom 'Kjer je Bog, tam je prihodnost' potekal od 22. do 25. septembra letos. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je za udeležbo pri slovesnih svetih mašah, ki jih bo med potovanjem daroval Benedikt XVI., zaprosilo že stopetinsedemdeset tisoč oseb. Po podatkih koordinatorjev potovanja, ki so v Berlinu priredili tiskovno konferenco, se bo svete maše na berlinskem olimpijskem stadionu udeležilo petinpetdeset tisoč vernikov, od tega jih bo dvanajst tisoč prišlo iz Avstrije in Poljske.

Maše v Erfurtu se bo zaradi varnostnih razlogov lahko udeležilo le trideset tisoč vernikov, čeprav je na Nemško škofovsko konferenco prispelo mnogo več prošenj. Pri maši v Freiburgu, kjer se bo papeževo potovanje zaključilo, pričakujejo okoli sto tisoč vernikov, dvajset tisoč pa na molitvenem bdenju mladih.

Papež bo svojo rodno Nemčijo obiskal že tretjič. Prvič je bil v Kölnu leta 2005 na svetovnem dnevu mladih, leto zatem pa je obiskal Bavarsko. Tokrat bo obiskal Berlin, Erfurt, Eichsfeld in Freiburg. Apostolsko potovanje bo stalo od petindvajset do trideset milijonov evrov, zagotovila pa jih bo nemška Cerkev. Za papeževo varnost bo poskrbela berlinska vlada.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh