Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemci so ponosni na papeža

Objava: 13. 09. 2011 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemci so ponosni na papeža

Izsledki ankete presenetljivo kažejo, da papeža kot družbeno avtoriteto sprejemajo tudi vzhodni Nemci.

Velika večina Nemcev je ponosna na dejstvo, da je trenutni papež njihov rojak. Kot je poročala nemška katoliška agencija KNA, so tako pokazali izsledki ankete Ustanove Konrada Adenauerja.

63% glasov podpore svetemu očetu krepko presega odstotek katoliškega dela nemškega prebivalstva. Tudi skorajšnje potovanje Benedikta XVI. v domovino številni Nemci izjemno pozitivno ocenjujejo. 44% Nemcev se papeževega obiska izjemno veseli, med katoličani je takih kar 69%. Med protestanti papežev obisk z veseljem pričakuje skoraj polovica, 47% izprašanih.

Ustanova Konrada Adenauerja je meseca avgusta izvedla anketo, v kateri so tisoč sodelujočih povprašali po njihovem mnenju o papežu, veri in Cerkvi. Rezultati so pokazali 'na splošno pozitiven odnos' do papeža, celo na področjih, na katerih so zaradi močno prisotne sekularizacije računali s precejšnjim dvomom glede obiska. Izsledki ankete presenetljivo kažejo, da papeža kot družbeno avtoriteto sprejemajo tudi vzhodni Nemci. 55% jih meni, kako pomembno je, da papež izraža svoje mnenje o žgočih družbenih temah.

Pri tem obstaja dokaj jasna hierarhija tematik. Za Nemce so posebej pomembne papeževe izjave o vojni in miru, o revščini v državah tretjega sveta ter o socialni pravičnosti. Več kot 80% Nemcev na teh področjih izredno ceni mnenje svetega očeta. Pomembna so tudi vprašanja o smislu življenja (za 63% vprašanih) in o zaščiti nerojenega življenja (54%).

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh