Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška katoliška Cerkev napoveduje spletno ofenzivo

Objava: 07. 05. 2009 / 09:20
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemška katoliška Cerkev napoveduje spletno ofenzivo

Medijski škof Fürst: Cerkev svetovnega spleta ne sme prepustiti sektam in fundamentalističnim skupinam

Katoliška Cerkev v Nemčiji bo še naprej gradila svojo navzočnost na svetovnem spletu, je na sprejemu ob 40. obletnici ustanovitve ‘Katoliškega medijskega sveta’ (CAMECO) v Aachnu poudaril predsednik publicistične komisije pri Nemški škofovski konferenci, škof Gebhard Fürst. Kot je pojasnil, gre pri tej pobudi za to, da Cerkev izkoristi celotno široko paleto medijskih možnosti, od tiska do televizije, in da v svoje delovanje vključi tudi najnovejšo tehnologijo.

O konkretnem oblikovanju pobude škof Fürst zaenkrat še ni govoril, saj za projekt, ki ga Cerkev želi izpeljati na svetovnem spletu, sodelujoči potrebujejo prostor in pogum za eksperimentiranje. Ob projektu se bodo učili, na kakšen način naj sploh nagovarjajo ljudi. Škof je še dodal, da ob naraščajočem številu verskih ponudnikov v virtualnem svetu Cerkev tega področja ne sme prepustiti sektam in fundamentalističnim skupinam.

’Katoliški medijski svet’ je organizacija, ki s pomočjo dobrodelnih ustanov in mednarodnih medijskih hiš svetuje in pomaga pri izvedbi medijskih projektov v deželah južne in vzhodne Evrope. Škof Fürst je delo organizacije označil kot ‘zgodbo o uspehu’, saj je s svojim delovanjem pripomogla k temu, da je Cerkev s pravičnim deležem udeležena tudi v medijskem svetu. Še naprej pa bodo potrebna denarna in tehnološka sredstva, da bo mogoče premostiti ‘digitalne jarke’ med deželami severa in juga, pa tudi med mestnimi središči in podeželskimi območji.

Za večjo odprtost do medijev se zavzema tudi predsednik Papeškega sveta za medije, nadškof Claudio Maria Celli. Po njegovih besedah naj bi Cerkev izkoristila pozitivne vidike svetovnega spleta in računalnik uporabljala v lastne namene, njen prvi in najpomembnejši cilj pa mora biti oznanjevanje evangelija. Da bi ta cilj lahko uresničila, mora biti Cerkev nenehno navzoča tudi v virtualnem prostoru, ne sme pa novih tehnologij vedno znova le kritizirati.

Nadškof Celli je še spomnil na prisotnost Vatikana na spletnem video portalu YouTube in dodal, da ta ponudba ljudem dokazuje, kako papež in njegovi sodelavci 'znajo in hočejo stopiti v korak in kontakt' s tako imenovano 'digitalno generacijo'.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh