Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemška škofija preiskuje življenjske razmere duhovnikov

Objava: 29. 08. 2012 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemška škofija preiskuje življenjske razmere duhovnikov

Pilotsko raziskavo, ki so jo razvili psihologi, medicinski delavci in teologi, bodo izvedli v vestfalski nadškofiji Paderborn.

Kot prva škofija v Nemčiji bo nadškofija Paderborn izvedla anketo o življenjskih in delovnih razmerah duhovnikov. Z raziskavo naj bi poudarili, kako se duhovnikom ‘godi v njihovem poklicu v času vsesplošnih sprememb’, je v začetku tedna sporočila vestfalska nadškofija.

Pilotsko raziskavo, ki so jo razvili psihologi, medicinski delavci in teologi, naj bi, če bo le mogoče, izvedli v vseh nemških škofijah, je še zapisano v izjavi. Nadškofija Paderborn je prevzela pilotsko raziskavo, ki jo vodi profesor za pastoralno psihologijo in pastoralno sociologijo na Teološki fakulteti Univerze v Paderbornu, Christoph Jacobs.

Po navedbah nadškofije bodo že v naslednjih dneh duhovnikom poslali ustrezne vprašalnike, ki vsebujejo teme, kot so denimo veselje do službe, njihovo zdravje, posebni stresni položaji ter možnosti podpore.

Duhovniki svoje celotno življenje dajejo na razpolago služenju Cerkvi, je poudaril Christoph Jacobs. Vse spremembe v duhovni oskrbi, združevanje cerkvenih občestev in ustanavljanje novih pastoralnih prostorov temeljito občutijo ‘na lastni koži’. Raziskava naj bi podala konkretna priporočila za vodenje nadškofije. Duhovniki so ‘ključne osebe’ duhovne oskrbe. V luči strukturnih sprememb je nujno, da se ohrani njihova dobrobit.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh