Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemški katoličani papeža vidijo kot »prenovitelja z zavorami«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 05. 2015 / 07:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemški katoličani papeža vidijo kot »prenovitelja z zavorami«

Več kot polovica anketiranih dvomi, da bo Frančišek reforme v celoti izpeljal.

Dve tretjini katoličanov v Nemčiji je prepričanih, da želi papež Frančišek posodobiti Cerkev. Šestim izmed desetih pa se zdi, da trenutnemu voditelju katoliške Cerkve vseh reform ne bo uspelo izpeljati, kot so pokazali izsledki raziskave nemškega javnomnenjskega inštituta Forsa.



Izsledki še kažejo, da je 67 % katoličanov in 58 % protestantov prepričanih v papeževo željo po reformi; 28 % katoličanov in 35 % protestantov pa vanjo dvomi. Kar se tiče uresničevanja načrtov prenove, le okoli 31 % katoličanov verjame, da bo Frančišku uspelo. 59 % jih računa, da se prenova ne bo izšla po načrtih. Še več dvoma obstaja med protestanti in nevernimi s 64 oz. 66 %.

Ob tem je papež Frančišek tako med katoličani kot tudi med nekatoličani v Nemčiji deležen visoke podpore: 72 % katoličanov je izjavilo, da se jim zdi zamenjava Benedikta XVI. (2005-2013) s trenutnim papežem dobra; podobnega mnenja je 65 % protestantov in 66 % nevernih. 12 % katoličanov in 16 % protestantov pa z zadnjo zamenjavo v vrhu katoliške Cerkve ni najbolj zadovoljnih.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh