Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemški ‘medijski škof’ skeptično o bogoslužjih na omrežju Facebook

Objava: 17. 04. 2012 / 09:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemški ‘medijski škof’ skeptično o bogoslužjih na omrežju Facebook

Rottenburški škof Fürst meni, da je pri bogoslužjih potrebno zbrano občestvo vernikov, virtualna skupnost pa je dosti manj doživeta.

Nemški ‘medijski’ škof Gebhard Fürst skeptično ocenjuje virtualna bogoslužja na socialnem omrežju Facebook. “Resnično bogoslužje potrebuje navzočnost celotnega človeka”, je dejal v pogovoru za neko nemško ekumensko revijo.

“Vidimo drug drugega, se doživljamo in izkušamo v skupnem ozračju bogoslužja”, meni škof Fürst. Zato svete maše potrebujejo zbrano občestvo vernikov. Virtualna skupnost je po njegovem mnenju dosti manj doživeta.
V začetku aprila so v Nemčiji priredili prvo katoliško bogoslužje prek socialnega omrežja Facebook. Evangeličanska Cerkev tovrstna bogoslužja obhaja že dve leti.

Rottenburški škof je izrazil tudi kritiko do socialnega omrežja Twitter. “Tam ljudje svoje novice predstavljajo po kapljicah. Twitter ne potrebuje zloženih povedi.” Po škofovem mnenju je dosti bolje, če svoje misli temeljito razložimo, čeprav se cerkveni dostojanstvenik zaveda, da utegne biti v svojih stališčih malce zastarel.

Po njegovem mnenju bi morala katoliška Cerkev na medmrežju predstavljati zgled in poskrbeti za ‘neboječe, necenzurirano, vendar pošteno sporazumevanje’. Doslej se, meni škof, na svetovnem spletu še ni izkazala. Škofje, ki na spletnih straneh dajejo uradne izjave, so pogosto označeni kot dolgočasni in jih bralci ne jemljejo resno.

K sreči Vatikan nove medije pozitivno vrednoti, je še dejal škof Fürst. “Rim krajevne Cerkve spodbuja, da uporabljajo nove poti sporazumevanja in v tem vidi tudi svojevrstno priložnost.”

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh