Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nemški muslimani čakajo na odločitev o molitvi v šolah

Objava: 28. 09. 2011 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nemški muslimani čakajo na odločitev o molitvi v šolah

Upravno sodišče se pogaja glede spora, ki je dvignil veliko prahu tako na pravnem, političnem, kot tudi na verskem področju v Nemčiji.

V sporu glede muslimanskih molitev v šolskih prostorih, ki je dvignil veliko prahu tako na pravnem, političnem, kot tudi na verskem področju v Nemčiji, še vedno ni bila sprejeta dokončna odločitev, prestavljen pa je bil tudi termin za pogajanja, določen v tem tednu, kot so sporočili iz službe za stike z javnostjo z nemškega upravnega sodišča.

Kot razlog za prestavitev roka so navedli zadržanost udeleženih strank, novega datuma pogajanj pa zaenkrat še niso sporočili.

Tožbo je na sodišču vložil nek berlinski dijak, ki obiskuje gimnazijo Diesterweg v mestnem predelu Wedding. Tamkajšnja ravnateljica mu je v skladu s svetovnonazorsko in versko nevtralnostjo šole izdala prepoved javne molitve med šolskimi odmori.

Upravno sodišče v Berlinu je marca 2008 izdalo odlok, po katerem je bila šola dolžna urediti molitveni prostor za svoje dijake. V primeru omenjene gimnazije so zagovorniki prepovedi molitev na javnem prostoru v svoj zagovor navedli dejstvo, da je zaradi protestnega značaja muslimanske molitve v javnosti ogrožen šolski mir.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh