Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nevarnosti predporodnih presejalnih testov

Objava: 02. 02. 2009 / 15:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nevarnosti predporodnih presejalnih testov

Presejalni testi vodijo do izničenja ‘nesposobnih’

V Angliji se je v teh dneh začela razprava o selektivnih abortusih za otroke z genetskimi težavami.
Rezultati raziskav, ki so jih opravili na centru za raziskavo avtizma na univerzi v Cambridgeu, dopuščajo možnost, da bo v bližnji prihodnosti mogoče odkriti nerojene otroke, ki v sebi nosijo gen za avtizem. Vendar direktor raziskovalne ekipe profesor Simon Baron-Cohen zastavlja vprašanje, ali bi bilo prenatalno testiranje za avtizem sploh zaželjeno in kaj bi družba izgubila, če bi iz populacije izbrisali osebe z avtizmom.

Novica je bila objavljena le nekaj dni po rojstvu prvega otroka v Veliki Britaniji, ki je bil kot zarodek izbran, ker v sebi ne nosi gena, ki lahko povzroči raka na prsih. Predstavnica dobrodelne organizacije ‘Za življenje’ je izrazila skrb, da so zarodki, ki so bili v postopku selekcije zavrženi, označeni kot nevredni življenja. Poudarila je, da ne smemo pozabiti, da je človeško življenje več kot le skupek genov.

Pojavlja se namreč bojazen, da bi tovrstne raziskave na zarodkih utegnile pripeljati do dodatnega uničenja človeškega življenja. Nekateri laboratoriji že izvajajo predporodne teste za dokazovanje očetovstva, tovrstne raziskave pa omogočajo materam, da splavijo otroke, ki so spočeti kot rezultat zakonske nezvestobe. S tem laboratoriji ponujajo nepravo rešitev za zaskrbljujočo težavo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh