Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neverni šestletnik navdušen nad skrivnostmi krščanstva

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 08. 2015 / 07:20
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Neverni šestletnik navdušen nad skrivnostmi krščanstva

Deček si je v hiški na drevesu uredil »Marijino cerkev«.

»Marijina cerkev« - tako šestletni nemški deček Phil imenuje svojo nenavadno hiško na drevesu. Pisana okna skrbijo za zatemnjeno »cerkveno« svetlobo, na poličkah stojijo sveče in križi, pa Marijini kipci in kipci angelov, ki jih je za vnuka izrezljal spretni ded.



O šestletnem Philu je v teh dneh poročal saški časnik Freie Presse. V usnje vezano Sveto pismo, celo stol za sveto spoved, za varnost pa mali gasilni aparat, zaradi sveč. Deček strokovno predstavi zanimive podrobnosti o treh zvonovih na strehi svoje »cerkvice na drevesu«: »Z velikim zvonom, Glorioso, pozvonim vsak večer ob šesti uri. Srednji zvoni na praznike in proste dneve, mali pa le takrat, ko kdo umre.« In ko Phil z občutkom zaigra na male električne orgle, po mali cerkvici na drevesu resnično zaveje občutek Božjega.

Mali Phil že dve leti oznanja, da želi postati duhovnik. »Tudi sama si ne znava pojasniti, od kod prihaja ta želja«, zatrjujeta starša. Kajti nobeden izmed družinskih članov ni veren in ne zahaja v cerkev.

Vse skupaj se je začelo s Philovim izrednim zanimanjem za zvonove, ki se je prebudilo, ko je s svojim očetom obiskal pokopališče. Deček ima že ogromno znanja o cerkvah, njihovih ureditvah in cerkvenih obredih. »Če bi že znal brati, sem prepričan, da bi na pamet navajal Sveto pismo«, pojasnjuje oče, toda Phil šele prihodnje leto vstopa v prvi razred osnovne šole.

Običajne »deške« dejavnosti, kot so denimo nogomet in avtomobili, Phila niti najmanj ne navdušujejo. Vedno si zaželi le zvonov ali kakšnih drugih predmetov za svoj oltarček. In ko se družina odpravi na počitnice, deček zagotovo poskrbi, da so na programu tudi obiski krajevnih cerkva.

Vir: kath.net
Foto: splet / Fotografija je ilustrativna.

Nalaganje
Nazaj na vrh