Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

New York: neznanec na postaji podzemne železnice ustrelil več ljudi

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 12. 04. 2022 / 19:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2022 / 19:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
New York: neznanec na postaji podzemne železnice ustrelil več ljudi
Postaja podzemne železnice v New Yorku. FOTO: Pixabay

New York: neznanec na postaji podzemne železnice ustrelil več ljudi

Na postaji podzemne železnice v Brooklynu je med jutranjo konico moški s plinsko masko na obrazu, oblečen v oranžen delavski kombinezon, ustrelil več ljudi, nato pa pobegnil s kraja zločina.

Po navedbah newyorških gasilcev in policije je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi. Policija storilca še išče, potrdila pa je, poroča STA, da je ena oseba v kritičnem stanju. O smrtnih žrtvah zaenkrat ni potrjenih poročil.

Policija javnost prosi za informacije, ki bi pripeljale do aretacije osumljenca.

Napad se je zgodil na postaji 36. ulice v Brooklynu v Sunset Parku. Pojavila so se tudi ugibanja o eksplozivnih napravah, vendar jih oblasti doslej niso potrdile. Policija javnost prosi za informacije, ki bi pripeljale do aretacije osumljenca. Napadalec naj bi odvrgel tudi dimno bombo, saj so gasilci prejeli poročila o dimu in streljanju na postaji.

Napad je ustavil proge številnih vlakov in s tem povzročil hude motnje po celotnem sistemu v času, ko so ljudje odhajali na delo. Po dosedanjih informacijah pa policija dogodka ne preiskuje kot teroristično dejanje.

Ranjenih je bilo deset ljudi, vendar nobeden izmed njih ni v življenjski nevarnosti.

Ranjenih je bilo deset ljudi, vendar nobeden izmed njih ni v življenjski nevarnosti. Policija je po dogodku zaprla okoliške šole in v lovu za storilcem povsem zaprla večji predel na zahodu Brooklyna. Priče so osumljenca opisale kot temnopoltega moškega, ki ga sedaj lovijo s pomočjo posnetkov na telefonih potnikov podzemne železnice in drugih prič.

Na dogodek so se že odzvali v Beli hiši, ki je sporočila, da so predsednika ZDA Joeja Bidna seznanili z dogodkom in ga sproti obveščajo.

Nalaganje
Nazaj na vrh