Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Liverpool: eksplozija pred porodnišnico teroristični napad

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 11. 2021 / 14:20
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2021 / 14:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Liverpool: eksplozija pred porodnišnico teroristični napad
Ni še jasno, zakaj se je napadalec odločil za pot proti porodnišnici FOTO: zajem zaslona

Liverpool: eksplozija pred porodnišnico teroristični napad

Britanska policija je včerajšnjo eksplozijo avtomobila pred porodnišnico v Liverpoolu danes označila za »teroristični napad«.

Kot je po navedbah STA sporočila tamkajšnja protiteroristična policija, so danes v povezavi z eksplozijo po treh včerajšnjih pridržanjih aretirali še četrtega moškega.

V eksploziji, ki je v nedeljo dopoldne tri minute pred enajsto po krajevnem času odjeknila v taksiju pred porodnišnico, je umrl sopotnik, ki naj bi sprožil eksplozivno napravo, taksist David Perry pa je bil poškodovan, vendar je po zdravniški oskrbi že zapustil bolnišnico. Županja Liverpoola Joanne Anderson je Perryja razglasila za junaka, ker je osumljenca za napad zaklenil v vozilo.

Županja Liverpoola Joanne Anderson je taksista Davida Perryja razglasila za junaka, ker je osumljenca za napad zaklenil v vozilo.

Po besedah vodje policije za boj proti terorizmu North West Russa Jacksona se zdi, da je osumljenec naredil »improvizirano eksplozivno napravo«, ki je eksplodirala, motiv moškega pa po navedbah policije zaenkrat še ni znan. Napravo je razneslo le nekaj minut pred obeleženjem spomina na padle v prvi svetovni vojni in druge vojne veterane: ob 11. uri so jim po vsej državi namenili minuto molka.

V britanskih medijih ugibajo, ali je bil napadalec namenjen na mestno slovesnost ob spominskem dnevu, ni pa jasno, zakaj se je odločil za pot proti porodnišnici.

Britanska policija je po eksploziji taksija v nedeljo aretirala tri moške, stare 29, 26 in 21 let. Danes so v povezavi z eksplozijo aretirali še četrtega osumljenca, 20-letnega moškega.

Nalaganje
Nazaj na vrh