Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nick Vujicic želi ustanoviti »pro-life« banko

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 07. 2021 / 15:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2021 / 15:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nick Vujicic želi ustanoviti »pro-life« banko
Nick Vujicic je moral v življenju premagati številne ovire FOTO: Tatjana Splichal

Nick Vujicic želi ustanoviti »pro-life« banko

Krščanski motivacijski govorec in podpornik življenja, 38-letni Nick Vujicic, je napovedal, da bo ustanovil banko, ki bo pri svojem delovanju spoštovala Božje zapovedi.

Njegova poslovna partnerka pri pogumnem projektu je Betsy Gray, ki v ameriški Santa Barbari vodi kliniko, kjer pomagajo ženskam, pa tudi celim družinam, ki se soočajo z nepričakovano nosečnostjo.

Nick Vujicic se je rodil z redko motnjo, za katero je značilna odsotnost vseh štirih okončin. V življenju je moral premagati številne ovire, da je leta 2005 lahko ustanovil svojo organizacijo »Life Without Limbs« (Življenje brez okončin). Z njeno pomočjo Vujicic po vsem svetu oznanja Božjo besedo. Od marca 2019 v javnih nastopih tudi odločno nasprotuje splavu.

Banka je Vujicicu ukinila račun in preprečila uporabo kreditnih kartic

Med posledicami njegovega delovanja pa je tudi odziv banke, pri kateri je imel naložene svoje prihranke: banka mu je ukinila račun in preprečila uporabo kreditnih kartic. V dopisu so mu sporočili, da z njim ne želijo več poslovati, je po navedbah spletnega portala kath.net v pogovoru za medije pojasnil Vujicic.

V istem obdobju je njegova poslovna partnerka Betsy Gray ugotovila, da njena banka finančno podpira ustanove, ki si prizadevajo za legalne splave in odločno podpirajo umetno prekinitev nosečnosti. Zato je eden njenih sodelavcev opravil tržno raziskavo, da bi našel življenju naklonjeno banko, ki ne podpira organizacij v podporo splavu. Po treh mesecih temeljitega preverjanja je ugotovil, da v mestu ni niti ene same banke, ki bi izpolnjevala ta merila.

Nova banka bo ne le podpirala življenje nerojenih otrok, temveč bo tudi sicer spoštovala Božje zapovedi.

In tako se je rodila ideja, da bi ustanovili svojo banko, ki bo ne le podpirala življenje nerojenih otrok, temveč bo tudi sicer spoštovala Božje zapovedi, je pojasnila Grayeva. Skupaj z Vujicicem se veselita podpore prijateljev in znancev, ki so dobro podkovani v poznavanju bančništva. Vujicic sam je zaključil univerzitetni študij finančništva in računovodstva.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh