Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nika Prevc postala mladinska svetovna podprvakinja

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 03. 02. 2023 / 08:02
Oznake: Mladi, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2023 / 08:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nika Prevc postala mladinska svetovna podprvakinja
Srebrna Nika Prevc (prva z leve v zgornji vrsti) in Ajda Košnjek (prva z desne v spodnji vrsti). FOTO: Spletna stran SLOSKI

Nika Prevc postala mladinska svetovna podprvakinja

Na posamični tekmi smučarskih skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v Whistlerju v Kanadi je Nika Prevc zaostala le za domačinko Alexandrio Loutitt. Slovenski uspeh je s 6. mestom dopolnila 15-letna Ajda Košnjek.

Kot je Prevčeva povedala po tekmi, je kar zadovoljna z rezultatom. »Medalja sicer ni take barve, kot bi si želela, a vem, kje so bile napake. Če pa dobro pomislim, sem se morala za njo ravno tako potruditi kot lansko leto, tako da sem vesela, da jo imam,« je dejala v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije.

Kanadčanka upravičila vlogo prve favoritinje

19-letna domačinka Alexandria Loutitt, ki je nedavno zmagala na tekmi svetovnega pokala v Sapporu, je veljala za prvo favoritinjo za naslov prvakinja, v igri za najvišja mesta pa je bila tudi mlajša sestra bratov Prevc. Po prvi seriji je z 98,5 metra za dve metra zaostala za Kanadčanko, kar je pomenilo 4,6 točke zaostanka.

V finalni seriji je pristala pri 95 metrih, Loutittova pa pri 101,5 metra. Prednost pred našo tekmovalko, ki je branila zlato z lanskega prvenstva, je tako na koncu znašala slabih 15 točk. Bron je pripadel Avstrijki Julii Muehlbacher.

Druge Slovenke med 20

Odlično je svoje delo opravila 15-letna Ajda Košnjek, ki je z 88,5 v prvi in 90 metri v drugi seriji zasedla 6. mesto. Nika Vetrih je v finalu s 93 metri pridobila šest mest in je končala na 15. mestu, lani podprvakinja, Taja Bodlaj, pa je tokrat končala na 19. mestu.

17-letna Nika Prevc je v Kanado prišla z odlično popotnico, saj v domači Planici na Olimpijskem festivalu evropske mladine osvojila kar tri zlate medalje.

Med fanti zmaga na Finko, najboljši Slovenec na 10. mestu

Na tekmi mladincev je zmagal Finec Vilho Palosaari, drugi je bil Avstrijec Jonas Schuster, tretji pa Poljak Jan Habdas. Najboljši Slovenec je bil na 10. mestu Taj Ekart, Rok Masle je 13., Ožbe Zupan je zasedel 21. mesto, Maksim Bartolj pa je bil diskvalificiran v prvi seriji.

 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh