Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

OFEM: Nika Prevc v Planici daleč premočna za vse!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 01. 2023 / 13:26
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2023 / 13:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
OFEM: Nika Prevc v Planici daleč premočna za vse!
Nika Prevc je bila znova premočna za vso konkurenco. FOTO: Anže Malovrh/STA

OFEM: Nika Prevc v Planici daleč premočna za vse!

Najmlajša iz najbolj skakalne družine v Sloveniji, Nika Prevc, je poskrbela za prvo slovensko odličje na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM). In to za najžlahtnejše!

Sedemnajstletna Nika Prevc iz Dolenje vasi v Selški dolini se je do zmage na OFEM dokopala na posamični preizkušnji v Planici, ki v okviru festivala gosti tekme v smučarskih skokih.

V finalu daljava dneva

Po prvi seriji sicer ni kazalo na tako gladko zmago, saj je imela le 2,8 točke naskoka pred prvo zasledovalko, Švicarko Sino Arnet, v finalu pa je z daljavo dneva (95.5 metra) razlika poskočila na kar 23,3 točke. Tretja je bila Čehinja Anežka Indračkova.

Ubranjen naslov

Nika je tako ponovila uspeh iz lanskega Lahtija in ubranila naslov najboljše med posameznicami na OFEM. Tudi tedaj je prvo tekmico pustila krepko za seboj, za kar 27 točk.

Drugi OFEM, druga zmaga

»Drugi OFEM, druga zmaga, a sem bila vseeno živčna, ker se je treba na vsaki tekmi znova dokazati. Obenem se mi prvi skok ni najbolje posrečil in sem zadovoljna, da sem se zbrala za drugega,« je za STA povedala Prevčeva.

Vse štiri med sedem

Tudi preostale tri slovenske zastopnice so končale v elitni deseterici, ena za drugo so se od petega do sedmega mesta zvrstile Taja Bodlaj (do stopničk ji je zmanjkalo 3,3 točke), Tinkara Komar in Katarina Pirnovar.

Tudi ekipno lahko posežejo visoko

»Zelo sem vesela, da so tudi preostale punce pokazale dobre skoke. To je podatek, da smo ekipno zelo močne in da lahko posežemo visoko,« je še komentirala Nika Prevc.

Nova priložnost v sredo

Glede na lep ekipni uspeh je pričakovati, da bodo Slovenke med glavnimi kandidatkami za vrh tudi na sredini ekipni tekmi. Že danes se na posamični preizkušnji merijo tudi fantje.

Najboljša mlada zimska športnica v Evropi

Spomnimo: Nika Prevc se je lani okitila tudi z dvema naslovoma mladinske svetovne prvakinje, v posamični in ekipni konkurenci, in prejela priznanje Piotra Nurowskega za najboljšo mlado zimsko športnico v Evropi.

Nalaganje
Nazaj na vrh