Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nizozemski nogometaš, ki je dosegel zmagovalni gol v tekmi proti Brazilcem, je spreobrnjeni katoličan

Objava: 08. 07. 2010 / 12:57
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nizozemski nogometaš, ki je dosegel zmagovalni gol v tekmi proti Brazilcem, je spreobrnjeni katoličan

Po tekmi z Urugvajem pa se je nizozemska ekipa uvrstila v finale svetovnega nogometnega prvenstva

Argentinski dnevnik ‘La Nacion’ je ta teden objavil reportažo o nizozemskem nogometašu Wesleyu Sneijderju, ki je minuli teden na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki v četrtfinalni tekmi proti Braziliji dosegel zmagovalni gol. Članek je razkril njegovo spreobrnjenje v katoliško vero, športnik pa je bralcem zaupal, da je bil tik pred odhodom na prvenstvo v Južno Afriko tudi krščen.

V članku z naslovom ‘Duhovni gol nizozemske nogometne zvezde’ je časnikar Mariano de Vedia zapisal, da je Sneijder na svetovno prvenstvo pripotoval ‘kot prerojen’. Konec maja se je spreobrnil v katoliško vero in bil krščen v neki milanski kapeli. Izvrstni nogometaš je namreč član milanskega kluba Inter. Pri odločitvi ga je spodbujalo njegova zaročenka, nizozemska igralka in manekenka Yolanthe Cabau, rojena na Ibizi. Sneijder in Cabaujeva nameravata po koncu svetovnega nogometnega prvenstva skleniti cerkveni zakon.

Na njegovo spreobrnjenje je vplivalo tudi prijateljstvo s Javierjem Zanettijem, klubskim kolegom in Interjevim kapetanom, ki je tudi sam dejaven katoličan, še pojasnjujejo v članku. Sneijder je povedal, da se je pred časom udeležil svete maše s svojimi kolegi iz ekipe Interja in je bil ganjen ob njihovem izkazovanju vere. S klubskim duhovnikom se je dogovoril za ure katekizma. Kot je še zapisano v argentinskem časniku, Sneijder v Južni Afriki vsak dan moli, ob nedeljah pa se skupaj z zaročenko udeleži svete maše, skupaj prejmeta tudi sveto obhajilo. Okoli vratu nosi rožni venec, ki mu ga je podarila zaročenka.

Po Sneijderjevih besedah mu vera daje moč, z zaročenko vsak dan skupaj molita, pred vsako tekmo pa igralec poišče tih kotiček, kjer se lahko za kratek čas posveti molitvi.

Sneijderjeva nizozemska ekipa se je po tekmi z Urugvajem uvrstila v finale svetovnega nogometnega prvenstva.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh