Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj dobrodelni koncert Klic dobrote

Za vas piše:
T. M.
Objava: 24. 11. 2021 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2021 / 10:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj dobrodelni koncert Klic dobrote
Klic dobrote leta 2020. FOTO: Tatjana Splichal.

Nocoj dobrodelni koncert Klic dobrote

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija prireja 31. dobrodelni koncert Klic dobrote.

Koncert bo potekal v sredo, 24. novembra, ob 20. uri v dvorani Golovec v Celju. Neposredno ga bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče.

»Srce, ki sprejema« 

Koncert bo potekal pod geslom »Srce, ki sprejema«, ki je letošnje vodilo tedna Karitas in Klica dobrote. Geslo nas opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini. 

»Spodbuja nas, da se ustavimo in si vzamemo čas za drugega človeka. Da mu prisluhnemo, posvetimo vso pozornost in ga sprejmemo tudi v njegovi drugačnosti. Vabi nas tudi, da odgovorimo s solidarnostjo, prijazno besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski,« so pri Slovenski karitas zapisali v sporočilu za javnost. 

Izbor odličnih glasbenikov 

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili Orkester Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika, Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Estera Stojko, Omar Naber, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenika, Petra Kodba, Neža Močnik in Simon Zgonc ter sodelavci Radia Ognjišče.

Nastopajoči bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in prinesli toplino v domove slovenskih družin, ki so v stiski.

Klic dobrote leta 2019. FOTO: Tatjana Splichal.

To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bodo povezovali voditelji Bernarda Žarn, Jure Sešek in Žiga Bunič. Scenarij nocojšnjega večera je pripravila Mojca Kepic, režiral pa ga bo Tomaž Švigelj. Iz studia v Ljubljani nas bo nagovarjala s. Romana Kocjančič.

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana. TRR : SI56 02140-0015556761. Namen: Klic dobrote – pomoč družinam. Sklic: SI00 3514. Koda namena: CHAR.

Več podrobnosti o možnostih za darovanje si preberite na tej povezavi.      

V letu 2020 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 200.055 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. 

»Gledalci in poslušalci se boste lahko v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo. S koncertom želimo opozoriti na številne stiske družin, povabiti k darovanju in se zahvaliti vsem darovalcem za njihovo solidarnost,« so še zapisali pri Slovenski karitas. 


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh