Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Miklavževi angelčki pričarajo veliko veselja [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 17. 11. 2021 / 00:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2021 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Miklavževi angelčki pričarajo veliko veselja [VIDEO]
Dobrodelna akcija Miklavževi angelčki poteka od leta 2019. FOTO: Young Caritas Slovenija.

Miklavževi angelčki pričarajo veliko veselja [VIDEO]

Bliža se mesec december in tisti čas leta, ko je še posebej prav, da smo pozorni drug na drugega in na stiske naših bližnjih.

O dobrodelni akciji Miklavževi angelčki, ki jo organizirajo mladi prostovoljci Young Caritas Slovenija smo na naši strani že poročali. Za »ozadje« te akcije smo povprašali ekipo Miklavževih angelčkov, ki zase pravijo, da so »prostovoljci, ki pripravljamo, zavijamo in razvažamo darila za otroke iz socialno ogroženih družin«. Za nas so spregovorile Katarina Maček, Zala Šeme in Veronika Žižek


Ta dobrodelna akcija je tudi akcija Slovenske karitas v sklopu programa Young Caritas – Mlade Karitas, ki se letos že tretje leto zapored odvija od novembra do začetka decembra. Njihov namen je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke. 

Miklavžev angelček lahko postane kdorkoli. Vse, kar potrebuješ, je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin. 

Število Miklavževih angelčkov se vsako leto povečuje

»Akcijo Miklavževi angelčki smo leta 2019 začeli voditelji letovanja Počitnice Biserov z namenom, da bi otrokom, ki poleti letujejo z nami na morju, polepšali praznične dni. Naletela je na lep odziv, tako pri animatorjih kot tudi pri širši javnosti. Tako smo vsako leto zbrali več daril in ne dvomimo, da bo tako tudi letos,« pravijo organizatorke. 

Kljub temu da več daril pomeni tudi več otrok, med katere jih bomo lahko razdelili, si z letošnjo akcijo ne želimo delati le na tem, da bi zbrali še več daril kot lansko leto.

»Naš cilj je ustvariti povezano skupino prostovoljcev, Miklavževih angelčkov, ki se bodo pri pripravi, pregledovanju in dostavljanju daril zabavali, družili in si tako popestrili svoj prosti čas. Hkrati pa si pri tem krepili zavedanje, da bo njihov trud nekomu pričaral veliko veselje. To je tisto kar zares šteje,« so prepričana mlada dekleta iz Young Caritas Slovenija. 

V organizaciji Young Caritas Slovenija poleg akcije Miklavževih angelčkov poteka tudi akcija Pismo za lepši dan. Otroci in starši ste povabljeni, da se omenjenima akcijama pridružite in v adventnem času naredite nekaj lepega!

Miklavžev večer ima poseben čar

Dekleta, ki stojijo za akcijo Miklavževih angelčkov, se takole spominjajo svojih otroških dni: »Sveti Miklavž je bil pri nas edini dobri mož, ki je decembra nosil darila, zato smo se ga še posebej veselile. Pisale smo mu pisma, jih puščale na okenski polici in z navdušenjem razlagale naokoli, ko smo ugotovile, da je Miklavž pisma zares odnesel. Še večje navdušenje pa je sledilo, ko smo pod odejo tople postelje zagledale darila, ki smo si jih zaželele. Ponosne smo bile, da so nas vsako leto pričakale dobrote in ne parkljeva šiba.«

Majhna dejanja veliko štejejo. FOTO: Tatjana Splichal. 

Pravijo, da ima tudi za njih »Miklavžev večer poseben čar, čeprav mu več ne pišemo pisem in so darila, ki jih še vedno dobivamo, skromnejša. Čez leto pa se na tega dobrega moža rade spominjamo tudi takrat, ko se zagledamo v rdečkasto večerno nebo in s toplino v srcih pomislimo, da Miklavž spet peče piškote.« 

Preprosta dejanja, ki pripomorejo k boljši družbi 

Dekleta iz ekipe Miklavževih angelčkov so si enotna: »Pomembno se nam zdi, da otroke že od majhnega spodbujamo k dobrodelnosti. Vsak lahko pomaga k lepši in boljši družbi z majhnimi, preprostimi dejanji. Pri tem otroke tudi opozarjamo na dejstvo, da tisti, ki pomaga drugim, veliko dobrega stori in prejme tudi zase. Pomembno pa je, da smo otrokom mi, odrasli pri tem zgled in jih spodbujamo k medsebojni pomoči.« 


Kupi v trgovini

Mijalca majalca
Za otroke
26,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh