Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj v Reflektorju: Tim Žnidaršič Svenšek o paraplavanju in življenjskih izzivih

Za vas piše:
Dominik Križ
Objava: 21. 02. 2024 / 12:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2024 / 10:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj v Reflektorju: Tim Žnidaršič Svenšek o paraplavanju in življenjskih izzivih
Tokrat bo svojo zgodbo predstavil športnik Tim Žnidaršič Svenšek. FOTO: Siniša Kanižaj

Nocoj v Reflektorju: Tim Žnidaršič Svenšek o paraplavanju in življenjskih izzivih

Tim Žnidaršič Svenšek, slovenski paraplavalec in predstavnik paraolimpijske ekipe Tokio 2020, je svojo življenjsko pot začel drugače od večine. A to zanj ni predstavljalo izgovora za osebno napredovanje.

Timova genetska napaka, zaradi katere ima deformirani roki, ga po njegovih besedah »nikoli ni ustavila na poti do doseganja lastnih ciljev«, pa naj je šlo za treniranje nogometa, igranje računalniških iger ali profesionalno plavanje na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Vzornik, ki navdihuje 

Kljub napornim treningom vedno najde čas za obiske osnovnih in srednjih šol za različne pogovore in intervjuje, v katerih nagovarja mlade in jih spodbuja pri uresničevanju sanj. Tim je na lastni koži izkusil, kako težko je doseči uspeh, zato vedno rad pomaga drugim na njihovi poti do zastavljenega cilja.

Tim Žnidaršič Svenšek. FOTO: Siniša Kanižaj 

Tim se zaveda, da nobena velika stvar ne pride sama od sebe, zato se je treba vsak dan znova truditi. Življenje je polno izzivov, a paraplavalec pred njimi ne beži. 

Oddaja bo na ogled nocoj ob 20. uri na Youtube kanalu Družina media. Oddajo lahko poslušate tudi kot podkast Oddaja Reflektor. Lepo vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh