Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov dokument o socialnem nauku Cerkve

Objava: 01. 04. 2009 / 09:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nov dokument o socialnem nauku Cerkve

Pri Škofovski konferenci Anglije in Walesa so sporočili, da pripravljajo nov dokument o socialnem nauku Cerkve kot odziv na svetovno gospodarsko krizo. Škofje imajo namen pojasniti, v kolikšni meri socialni nauk Cerkve črpa iz sporočila evangelija.

Po besedah cardiffskega nadškofa Petra Smitha, ki je kot vodja skupine zadolžen za pripravo osnutka, je bodoči dokument izrednega pomena za Cerkev v Angliji in Walesu, saj naj ‘ne bi le pomagal Cerkvi na izviren in konstruktiven način doprinesti k razpravi o tem, kakšno družbo želimo zgraditi, ampak v ljudeh tudi zbuditi občutek samozaupanja pri njihovem služenju v dobro vseh, kar je tudi del Božjega kraljestva’.

Kot so sporočili iz delovne skupine, naj bi dokument vseboval štiri poglavja: v prvem poglavju bo predstavljen trenutni socialni in kulturni kontekst (področja raziskav naj bi med drugim zaobjela globalizacijo, potrebo po moralni ekologiji trgov in spreminjajočo se vlogo družinskega življenja); drugo poglavje bo vsebovalo teološki vidik; v tretjem poglavju bodo govorili o sodobnih pričevalcih vere; četrto, zadnje poglavje, pa se bo dotaknilo organizacij in skupnosti, katerih življenje in delo navdihuje evangelij.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh