Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov 'Molitvenik za zakonce' spodbuja k molitvi pred zakonskimi odnosi

Objava: 03. 09. 2009 / 10:02
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nov 'Molitvenik za zakonce' spodbuja k molitvi pred zakonskimi odnosi

Cerkev želi spodbujati vrednote zakonskega in družinskega življenja

Nova knjižica iz londonske družbe 'Catholic Truth' spodbuja zakonce, naj molijo pred zakonskimi odnosi. Molitev zakoncev je prošnja Bogu, naj očisti njune namene in odpre srci Bogu ter drug drugemu.

Molitev pred zakonskimi odnosi je del 64 strani obsežne knjižice z naslovom 'Molitev za zakonce', poroča britanski Daily Telegraph. Knjižica vsebuje molitve za vsako obdobje zakonskega in družinskega življenja, od zaroke, načrtovanja starševstva, nosečnosti, pa do skrbi za otroke in ostarele starše.

Na spletni strani družbe 'Catholic Truth' je zapisano, da 'Molitvenik za zakonce' nudi 'hipno, temeljito in zanesljivo oporo vsakodnevnim izzivom in radostim zakonskega življenja'. Opira se na Sveto pismo, katoliški nauk in duhovnost poročnega obreda, da bi spodbudil 'ljubečo in duhovno razsežnost, ki sta nujno potrebni v življenju krščanskih zakoncev'.

Kot še poroča britanski dnevnik, v knjižici kritično ocenjujejo tiste, ki se jim zdi 'pretežko' ali celo 'nemogoče zvezati se z eno samo osebo za vse življenje'. Prav tako pa so kritični do ljudi, ujetih v kulturo, ki zavrača neločljivost zakona in se javno norčuje iz predanosti zakonski zvestobi.

'Molitev pred ljubljenjem' iz knjižice gre takole:

'Oče, pošlji Svetega Duha v najini srci. Položi vanju ljubezen, ki resnično daje, nežnost, ki resnično združuje, samodarovanje, ki pove resnico in ne prevara, odpuščanje, ki resnično sprejema, ljubečo telesno zvezo, ki sprejema.

Naj odpreva svoji srci Tebi, drug drugemu in dobroti Tvoje volje. Prekrij najino revnost z bogastvom svoje milosti in odpuščanja. Obleci naju v resnično dostojanstvo in sprejmi najina skupna prizadevanja, v Tvojo večno slavo.

Marija, naša dobra Mati, prosi za nas.'

Pomožni škof iz škofije Southwark, Paul Hendricks, je v izjavi za medije povedal, da je za Cerkev izredno pomembno spodbujati vrednote zakona in družinskega življenja. Po njegovih besedah je za to molitev eden izmed najboljših načinov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh