Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov projekt Mlade karitas: Zgodbe oblek

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 11. 10. 2023 / 13:34
Oznake: Družba, Mladi, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2023 / 23:15
Nov projekt Mlade karitas: Zgodbe oblek
Dekliška garderobna omara. FOTO: Tatjana Splichal

Nov projekt Mlade karitas: Zgodbe oblek

Imate doma oblačila, ki jih ne nosite več in bi lahko komu prišla prav? Morda pa kose, ki bi jih bilo treba zašiti ali predelati? Se zavedate prednosti oblačil iz druge roke? Svež projekt Mlade karitas oz. youngCaritas odgovarja na vse to.

Koordinatorka področja ekologije pri Mladi karitas Natalija Rebrica se zaveda negativnih učinkov hitre mode. Ve, da tematika zanima še mnoge druge mlade, zato sta s Tinetom Zevnikom skovala projekt Zgodbe oblek in okrog sebe zbrala ekipo mladih prostovoljcev.

Projekt ozavešča o hitri modi, veliki količini zavrženih oblačil ter negativnih posledicah na okolje in družbo. Poudarja mnoge prednosti uporabe rabljenih oblačil: ta so okolju prijaznejša in preverjeno vzdržljiva, ob prvem pranju se ne bodo skrčila, obenem pa ob uporabi oblačil iz druge ali tretje roke prihranimo precej denarja.

Hkrati želijo mladi organizatorji aktivno prispevati k trajnostni uporabi oblačil. V ta namen pripravljajo izmenjevalnice oblačil in šiviljske delavnice. Izmenjevalnice oblačil bodo v prostorih Mlade karitas na Poljanski cesti 4 v Ljubljani prvič že v sredo, 11. oktobra, popoldne. Tine Zevnik je za spletno Družino povedal, da so odzivi, ki jih prejemajo, spodbudni: »Ko govorim z zna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh