Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Družina vabi bralce!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 05. 2015 / 12:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Družina vabi bralce!

Nova Družina vabi bralce!

Jožica Ličen v komentarju obeležuje četrt stoletja Slovenske karitas.

Izšla je 19. številka tednika Družina, ki na naslovnici prinaša poročilo s »hvaležnega praznovanja« 25. obletnice ustanovitve Slovenske karitas, Tone Rode pa v uvodniku razmišlja o ljubezni do bližnjega. Druga stran je namenjena letošnji šmarnični pobožnosti v Cerkvi na Slovenskem. Kot osebnost tedna predstavljamo novega slovenskega veleposlanika pri Svetem sedežu, Tomaža Kunstlja, Jožica Ličen v komentarju prav tako obeležuje četrt stoletja Slovenske karitas.



Strani Cerkve po svetu so znova namenjene številnim obveznostim papeža Frančiška, poročamo tudi o katastrofalnem potresu v Nepalu in pomoči prizadetim s strani Slovenske karitas, v Romuniji pa so se na mednarodnem evropskem kongresu zbrali pristojni za pastoralo Romov, med njimi tudi delegacija iz Slovenije.

K pogovoru tedna smo povabili Marijana Eiletza, avtorja romana, nagrajenega z literarno nagrado svetlobnica. Na straneh kristjanov v javnosti v branje ponujamo zapis ob rob komediji z ljubljanskim častnim meščanstvom, Stane Granda pa na prepihu razmišlja o pijanosti besed. Mladi val v pogovoru predstavlja Mateja Virtiča, vodjo gospel zbora Bee Geesus, ki bo nastopil tudi na koncertu Glas življenja, pa življenje v slovenskih katoliških študentskih domovih.

Strani vere in kulture predstavljajo mednarodno srečanje pisateljev, ki ga v teh dneh gosti Bled, na Metelkovi pa razstavlja akademski slikar in duhovnik Jošt Snoj. Na straneh za življenje pišemo o »ljubezni, ki nikoli ne mine«, tesni vezi med otrokom, materjo in očetom, ki ostane za vse življenje.

Sredinske strani so tokrat namenjene knjigi in pregledni razstavi slovenske arhivske dediščine, vesti iz domače Cerkve med drugim prinašajo poročili s škofijskega shoda delavcev in kmetov ter spominske slovesnosti ob 70. obletnici komunističnega genocida v Rovtah.

Med kuharskimi nasveti bomo spoznali zelišča in začimbe, ki jih bomo uporabili za pripravo okusnih jedi iz jagnjetine, na vrtu pa si bomo lahko po nasvetu naše strokovnjakinje uredili lepo cvetlično gredo. Radovednež nam v novem zapisu predstavlja novo, strašno žrtev prve svetovne vojne, britansko potniško ladjo Lusitania.

Credo našega kolumnista Alojza Rebule je namenjen Nepalu, med redovi na slovenskih tleh bomo spoznali nemški viteški ali križniški red, Janez Gril pa nam preko šal sporoča, da je smeh dosti boljši od jeze.

Želimo vam prijetno branje!

Foto: arhiv Družine (T.S. / J.P.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh