Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Družina že pri vas doma

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 07. 2014 / 12:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Družina že pri vas doma

Nova Družina že pri vas doma

Izšla je nova Družina. Tokrat je naslovnica namenjena mednarodnem srečanju Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov, ki je prvič potekalo v Sloveniji, in sicer v Celju.

Izšla je nova Družina. Tokrat je naslovnica namenjena mednarodnem srečanju Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov, ki je prvič potekalo v Sloveniji, in sicer v Celju. Slogan srečanja je bil Še bomo gradili v občestvu, udeležilo pa se ga je 55 mednarodnih voditeljev bratstva iz 30 držav in štirih celin. V tednu dni so se pogovorili o novostih s posameznih celin, človekovih pravicah, še posebej v Afriki, in solidarnosti, nato pa so romali na Brezje in na Zaplano pri Vrhniki, kjer se srečuje Bratstvo v Sloveniji.


Foto: Igor Vojinovič

V rubriki Cerkev po svetu preberite o papeževem pozivu, da naj bi napake, ki je pripeljala do prve svetovne vojne nikoli več ne ponovili. Naj ga Bog usliši! Papež je obiskal tudi Caserto, kjer se je srečal s člani Binkoštne cerkve sprave.

V Mladem valu se ukvarjamo z zvokom, ki je včasih kar prehrupen in nezdrav za naša ušesa, in se sprašujejo, kdaj je glasba balzam za dušo in kdaj je preprosto prehrupna. Poleg tega pa se mladi sprašujejo, kdaj naj molijo in navajajo iztočnice, ki lahko vsakega kristjana med dnevno rutino spomni na molitev.

Nova številka družine predstavlja župnijo Svete Eme v Podčetrtku, v kateri je tudi Emina romarska pot, na katero je poromal tudi Anton Martin Slomšek, ko je bil kaplan v Olimju. Potepuh pa se je podal na vzpetino Ajdna, ki leži ob Stolpu.

Dogajanje pri nas so zaznamovali spominska slovesnost za ruske vojne ujetnike, ki so umrli v plazu pod Vršičem, romanje po poteh svetega Frančiška srečanje škofa Jamnika z muslimanskim duhovnikom in maševanje pri svetem Pankraciju na Kozjaku.

Ne ravno vroči poletni dnevi so pravšnji za peko rib v električni ponvi, za lep vrt pa lahko poskrbite s trajnicami.

Alojz Rebula pa je v svoji kolumni predstavil svoje videnje malega naroda.



Katja Cingerle


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh