Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova izdaja revije Jaslice

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 11. 2020 / 10:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 06:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova izdaja revije Jaslice

Nova izdaja revije Jaslice

Izšla je nova izdaja revije Jaslice za leto 2020.
V novi izdaji revije Jaslice boste na uvodnih straneh prebirali misli pokojnega patra Leopolda Andreja Grčarja (1939–2020). »Jaslice so življenje mojega življenja,« je rad dejal.

Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije je v adventnem času 2019 pripravilo vseslovensko razstavo jaslic v Gornjem Gradu, podeljena pa so bila tudi priznanja štirim izdelovalkam jaslic iz koruznega ličja.

Prebrali boste lahko prispevek o svetovni razstavi »100 jaslic« v Vatikanu z naslovom Jaslice so kot živi evangelij. Prav gotovo pa ne smete spregledati apostolskega pisma papeža Frančiška o pomenu in vrednosti jaslic ter o simbolnem pomenu jasličnih figuric.


Zavetnik Društva ljubiteljev jaslic Slovenije je postal blaženi Alojzij Grozde.

V novi izdaji najdete intervju z Jožetom Žlausom, izdelovalcem in zbirateljem jaslic. Pokukali boste lahko še v tuje dežele, saj so tudi jaslice tam način misijonskega oznanila.

Spoznali boste muzej krščanstva na Slovenskem v Stični, ki je osrednja ustanova za zbiranje, proučevanje, predstavljanje in restavriranje premične sakralne dediščine na Slovenskem ter ob 100. obletnici Gasparijevih narodnih jaslic občudovali njegove stvaritve.

V novi izdaji boste našli še kotiček za otroke, kjer je predstavljeno, kako izdelamo svoje jaslice. Filatelisti se bodo navdušili nad jasličnimi motivi na znamkah. Čaka pa vas tudi bogato poročilo o jaslicah iz različnih slovenskih župnij ter še veliko drugih božičnih vsebin, zato toplo vabljeni k branju!

»Dovolimo, da se iz čudenja rodi ponižna molitev,« nas vse k molitvi ob jaslicah v času pandemije vabi urednik Igor Vojinovič.


Cena posameznega izvoda revije Jaslice je 6,90 evrov. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh