Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova knjiga fotografij prikazuje učinek svetovnega dne mladih v Madridu

Za vas piše:
CNA/M.Š.
Objava: 09. 05. 2012 / 08:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova knjiga fotografij prikazuje učinek svetovnega dne mladih v Madridu

Ob izidu nove knjige fotografij s svetovnega dne mladih v Madridu avgusta lani je španski kardinal Antonio Maria Rouco Varela svetovni dogodek v spomin priklical kot 'silovito priložnost za spreobrnjenje'.

Knjiga z naslovom 'Pravi slap luči', ki obsega tristo dve strani, prikazuje 224 fotografij, med njimi tudi podobe papeža Benedikta XVI. ob prihodu skozi Puerta de Alcala, njegovo srečanje z redovniki, redovnicami in profesorji na Escorialu, križev pot in nevihtni večer na letališču Cuatro Vientos.

V knjigi so objavljeni tudi vsi nagovori svetega očeta.

V predgovoru je kardinal Rouco Varela zapisal, kako je lanskoletni dogodek ‘presegel vsa največja pričakovanja’ in je dejansko imel takojšnji učinek. V madridskem parku Retiro so v času srečanja spovedniki prisluhnili štirideset tisočim spovedim, ob dolgih vrstah čakajočih na sveto spoved pa je bilo opaziti ‘znamenja silovitih spreobrnjenj’, ki jim je botroval omenjeni dogodek.

Svetovni dan mladih v Madridu je bil ‘resnična učna ura iz katolištva’ in poziv, naj ‘mladi Kristusa ponesejo vsem svojim vrstnikom po svetu’, ne glede na to, v kakšnih pogojih živijo.

Kardinal Rouco Varela je prvi izvod nove knjige svetemu očetu izročil ob začetku velikega tedna, in po njegovih besedah je Benedikt XVI. kar osupnil, ko je ob listanju zagledal dvostransko fotografijo z nepregledno množico mladih, zbranih pri sklepnem bogoslužju na letališču Cuatro Vientos.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh