Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova komisija za reformo vatikanskih medijev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 05. 2015 / 06:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova komisija za reformo vatikanskih medijev

Nova komisija za reformo vatikanskih medijev

Papež je imenoval pet članov, ki bodo lordu Pattenu pomagali pri izvedbi reforme.

Papež Frančišek je imenoval novo komisijo za reformo vatikanske medijske pokrajine. Kot so minuli teden sporočili iz Vatikana, naj bi se člani delovnega telesa posvetovali o tem, kako naj v praksi uveljavijo priporočila iz sklepnega poročila t.i. Pattenove komisije. Tudi omenjeno komisijo je na predlog sveta kardinalov za reformo rimske kurije ustanovil papež Frančišek, še sporočajo iz Vatikana. Vatikanska medijska pokrajina trenutno velja za nepregledno organizirano in neučinkovito.



Za predsednika skupno petčlanske komisije je sveti oče imenoval direktorja vatikanskega televizijskega centra, Daria Edoarda Viganoja. Drugi člani so še generalni direktor italijanskega katoliškega časnika Avvenire, Paolo Nusiner, vodja vatikanskega spletnega urada, Lucio Adrian Ruiz, direktor italijanske jezuitske revije Civilta Cattolica, Antonio Spadaro, in tajnik vatikanskega sveta za medije, Paul Tighe.

Temelj za delo nove komisije je sklepno poročilo »vatikanskega odbora za medije«, ki je bilo sredi letošnjega aprila predstavljeno svetu kardinalov za reformo rimske kurije. Prva komisija je pod vodstvom kanclerja univerze v Oxfordu in nekdanjega predsednika nadzornega sveta britanske medijske hiše BBC, lorda Christopherja Pattena, z delom pričela v lanskem septembru. Sestavlja jo enajst članov, med njimi medijski izvedenci, časnikarji, vatikanski predstavniki in svetovalec podjetja McKinsey.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh