Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Mavrica: Kaj naj naredim, ko zbolim?

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 18. 01. 2021 / 16:41
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2021 / 09:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Mavrica: Kaj naj naredim, ko zbolim?

Nova Mavrica: Kaj naj naredim, ko zbolim?

Izšla je otroška revija Mavrica za mesec februar.
Osrednja tema tokratne številke revije Mavrica se dotika vprašanj o tem, kaj naj naredimo, ko zbolimo. Kaj se zgodi, ko zbolimo? Kako se počutimo? Kdo nam lahko pomaga?

Mulc je v svojem strip tokrat napisal kar celo pesem o boleznih. Da bomo razgibali možgančke, rešimo književno osmerosmerko, v živalskem svetu pa preberimo o najboljših »športnikih« na kopnem.

Otroci in starši boste lahko že pokukali v postni čas. V prihajajočih dneh pa lahko skupaj spečete okusne preste. Recept zanje najdete v novi številki Mavrice.

Lonec juhe za Venezuelo

Zagotovo pa ne spreglejte prispevka o Sofiji, deklici iz Venezuele. To je država, kjer vladata velika lakota in revščina.

Sestra Andreja Godnič, slovenska misijonarka, ki živi in deluje tam, sporoča: »Dragi otroci, v Venezueli je huda lakota. Zato na misijonu, kjer delujem, vsako prvo soboto pripravimo topel obrok (zelenjavno-mesno juho, sadni napitek, tortiljo) za 250 otrok in ostarelih. Za številne je to eden najbolj slastnih obedov v mesecu. Naj povem, da s 150 evri nasitimo 250 ljudi. S 3 evri pomagate pri napitku, s 5 evri pri nakupu zelenjave in z 10 evri pomagate pri nakupu mesa.«

Revija Mavrica je zato skupaj s Slovensko karitas pripravila dobrodelno akcijo z naslovom Lonec juhe za Venezuelo. Ob koncu meseca ali ob koncu posta lahko vaše prihranke nakažete na naslednji bančni račun KARITAS: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 855, Namen: Otroci Venezuela.

Lahko pa pošljete SMS CLOVEK5 na 1919 in darujete 5 evrov za Lonec juhe za Venezuelo. Hvala za vašo velikodušnost!

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh