Zapri
Iskanje

Nova Netflixova serija s papežem Frančiškom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 10. 2021 / 11:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2021 / 11:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nova Netflixova serija s papežem Frančiškom

Nova Netflixova serija s papežem Frančiškom
Papež Frančišek vedno znova poudarja pomen medgeneracijskega dialoga FOTO: Vatican Media
Papeža Frančiška si bomo kmalu lahko ogledali v novi dokumentarni seriji televizijske mreže Netflix.

Kot sta po navedbah avstrijskega Kathpressa včeraj sporočila spletni portal Sky/tg24 in papežev zaupnik p. Antonio Spadaro, bo papež v dokumentarcu spregovoril o odnosu med generacijami. Serija bo prvič prikazana na filmskem festivalu Rome Film Fest, ki ga prirejajo med 14. in 24. oktobrom, od božiča naprej pa bo na ogled na Netflixu.

V štiridelni seriji z naslovom »Stories of a Generation con Papa Francesco« (Zgodbe generacije s papežem Frančiškom) se možje in žene, starejši od 70 let, z mladimi filmskimi ustvarjalci, ki štejejo manj kot 30 let, pogovarjajo o splošnih življenjskih vprašanjih. Naslovi posameznih oddaj so Ljubezen, Sanje, Boji in Delo, v njih pa med drugim nastopajo ameriški filmski režiser Martin Scorsese, britanska primatologinja, etologinja in antropologinja Jane Goodall in argentinska borka za človekove pravice Estela Barnes de Carlotto.

V Netflixovi dokumentarni seriji med drugim nastopajo ameriški filmski režiser Martin Scorsese, britanska primatologinja, etologinja in antropologinja Jane Goodall in argentinska borka za človekove pravice Estela Barnes de Carlotto.

Življenjske izkušnje posameznikov in parov z vseh koncev sveta so delno pospremljene s komentarji v pogovorih med p. Spadarom in papežem Frančiškom. Spadaro, glavni urednik jezuitske revije La Civilta Cattolica, je zaslovel, potem ko je po Frančiškovi izvolitvi na papeški položaj z njim opravil prvi daljši pogovor.

Televizijska mreža Netflix je že leta 2019 predvajal igrani film »Dva papeža« o Frančiški in njegovem predhodniku Benediktu XVI.

Papež Frančišek v svojih nagovorih vedno znova poudarja pomen spomina in korenin vsakega posameznika, pa tudi medgeneracijskega dialoga.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh