Zapri
Iskanje

Netflix načrtuje dokumentarno serijo o papeževi knjigi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 12. 2020 / 13:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2020 / 13:26
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Netflix načrtuje dokumentarno serijo o papeževi knjigi

Štiridelna serija »Sharing the wisdom of time« naj bi bila na ogled prihodnje leto.

FOTO: splet

Televizijska mreža Netflix načrtuje dokumentarno serijo na podlagi papeževe knjige, s katero želi Frančišek spodbuditi dialog med mladimi in ostarelimi, poroča avstrijski Kathpress. Po navedbah založbe Loyola Press bo naslov štiridelne serije »Sharing the wisdom of time«; knjiga z enakim naslovom je pri omenjeni založbi izšla leta 2018. Ženske in moški, starejši od 70 let, naj bi v dokumentarni seriji pripovedovali svoje življenjske zgodbe, pri tem pa naj bi se osredinili na teme, kot so ljubezen, boj za preživetje, delo in sanje. V ekskluzivnem pogovoru bo do besede prišel tudi papež Frančišek, so sporočili iz založbe.

Po navedbah medijev naj bi bila produkcija po vsem svetu na ogled leta 2021. Za knjigo, ki služi kot izhodišče za pripravo serije, izšla pa je v angleškem in italijanskem jeziku (La saggezza del tempo), so se avtorji pogovarjali z 250 ženskami in moškimi v različnih državah sveta. Njihove izjave na temo dela, bojev, ljubezni, smrti in upanja je komentiral papež Frančišek, ki je napisal tudi uvod v knjigo. Sveti oče je že večkrat poudaril, kako pomembno je, da se mladi zavedajo svojih korenin in ohranjajo stik z ostarelimi.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh