Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova papeževa biografija vatikanskega časnikarja Englischa

Objava: 06. 09. 2011 / 06:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova papeževa biografija vatikanskega časnikarja Englischa

V knjigi so opisana leta pontifikata med 2005, 'Papež proti svoji volji', in 2011, 'Ko je Benedikt XVI. prišel k sebi'.

'Benedikt XVI.: nemški papež' je preprost naslov 720 strani dolgega biografskega dela, ki ga je minuli teden predstavil vatikaski časnikar Andreas Englisch. Vsako izmed doslej skoraj sedmih let pontifikata Englisch predstavlja pod samostojnim naslovom – od leta 2005, ki je naslovljeno kot 'Papež proti svoji volji', pa preko leta 2006 – 'Regensburško leto'(pri čemer ima pisec v mislih spor, ki je nastal zaradi predavanja Benedikta XVI. v Regensburgu) in leta 2010 – 'Papež sredi viharja' do leta 2011, ki ga Englisch označuje kot leto, 'Ko je Benedikt XVI. prišel k sebi'.

Na svoj običajni osebni način Englisch v biografiji opisuje ne le vatikansko politiko po dolgem in počez, pač pa skozi obširno delo prizna tudi svojo preobrazbo v odnosu do Josepha Ratzingerja – od sprva malce odmaknjenega spremljevalca papeževega delovanja do njegovega gorečega občudovalca. Tako lahko denimo v novi biografiji preberemo: 'Potreboval sem sovražnika, da bi lahko pustil žareti svetlo podobo Karla Wojtyle, potreboval sem nasprotnika na strani moža, ki je podrl zidove med verstvi, da bi lahko dramatičneje predstavil zgodovino, in tega nasprotnika sem našel prav v podobi Josepha Ratzingerja, novega papeža.'

Od leta 1987 časnikar Andreas Englisch živi v Rimu, kjer deluje kot dopisnik in kolumnist nemškega časnika 'Bild'. Izdal je številne knjige, predvsem o papežu Janezu Pavlu II., ki ga je imel priložnost spremljati na mnogih potovanjih. Med njegovimi naslovi najdemo dela, kot so 'Janez Pavel II.', 'Habemus Papam', in 'Čudeži katoliške Cerkve'.

Knjiga 'Benedikt XVI.: nemški papež' je izšla pri nemški založbi Bertelsmann.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh