Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Praznična z vami v pomladne dni

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 05. 03. 2021 / 10:27
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2021 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova Praznična z vami v pomladne dni

Nova Praznična z vami v pomladne dni

Izšla je prva številka revije Praznična za letošnje leto.
»Za nami so težki zimski meseci dela, šole in življenja na daljavo. Prikrajšani za "normalnost", sproščene odnose in predvidljiv vsakdan vstopamo v novo pomlad in marsikomu že zmanjkuje volje. A če na nič drugega, se lahko zanesemo na naravo, da bo spet prebudila nov poganjek in pognala kri po žilah obupanemu človeku,« je v uvodniku zapisala urednica revije Praznična Katarina Ropret.

Na prvih straneh nove številke boste lahko najprej prebrali pet zanimivosti o pomladnih praznikih. Veste, kaj je Gančki majoš? Tam boste izvedeli.

Praznik sv. Jožefa obhajamo 19. marca, v novi Praznični pa raziščite, kakšne so bile nekoč navade in običaji ob prazniku sv. Jožefa pri nas in po svetu.

Škofjeloški pasijon praznuje 300-letnico. O restavriranju najstarejšega ohranjenega dramskega besedila v slovenščini smo se pogovarjali z Blanko Avguštin Florjanovič.

Dotaknil se vas bo intervju s Sašo Einsiedler. To je ženska, ki pusti pečat s svojo iskrenostjo, pogledom na svojo preteklost, iz katere jo poznamo kot TV-voditeljico, pevko in morda tudi iz rumenega tiska. Iz osebnih viharjev je z delom na svoji osebnosti in s kopico izobraževanj izšla ne le kot preživela, ampak vzcvetela.

Ganila vas bo tudi zgodba Ivana Filipovića, nekoč odvisnika, zdaj pa že 16 let duhovnika v skupnosti Cenacolo.

Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc sta vizualna umetnika, ki sta pri devetindvajsetih storila to, o čemer sanjajo mnogi: pustila mestni hrušč in šla živet v enega bolj odmaknjenih krajev Slovenije. V Novem Kotu sama obnavljata leseno hišo in se ukvarjata z regenerativnim kmetovanjem, pri tem pa odkrivata vrednost ročnega dela, naravnih materialov in starih znanj, ki jih povezujeta z novimi znanstvenimi dognanji in osebnimi spoznanji.

Ne spreglejte intervjuja z Anito Šumer, svetovno znano mojstrico peke z drožmi, ki je z nami podelila tudi recept za njeno vrhunsko pehtranovo potico.

V novi Praznični vas čakajo še mnogi drugi okusni pomladanski recepti, ki jih je vredno preizkusiti, ter tudi navodila za izdelavo cvetne butarice.

Novinar Blaž Lesnik tokrat piše o velikonočnem prtiču, kot ga še znajo narediti v Beli krajini, na koncu te pestre številke pa vas čakajo še štirje najlepši pomladni izleti ter prispevek z naslovom Dva obraza Aconcague.

Naj vas nova Praznična popelje v sončne pomladne dni. Vabljeni k branju!


Cena posameznega izvoda revija Praznična je 4,95 evrov, letna naročnina na revijo je 19,80 evrov. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh