Zapri
Iskanje

Nova sezona Sakralnega abonmaja

Za vas piše:
K. C.
Objava: 14. 10. 2019 / 10:33
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2019 / 08:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nova sezona Sakralnega abonmaja

V Ljubljani in Novem mestu lahko vsak mesec prisluhnete sakralni glasbi.
Kulturno društvo Schellenburg začenja konec oktobra novo sezono Sakralnega abonmaja, na katerem se bodo do maja zvrstili koncerti sakralne glasbe. Organizatorji vabijo poslušalce pridružijo »pri odkrivanju lepote besede, podob in simbolov, ki jih v sebi nosi in razodeva sakralna glasba«.

Na prvem koncertu bodo nastopili baritonist Lucas Somoza Osterc, basbaritonist Marko Fink in organist Gregor Klančič. Zaigrali bodo duhovne pesmi Huga Wolfa, evharistična dela koroškega skladatelja Antona Nageleta in Marijine pesmi.Koncert bo v sredo, 23. oktobra, ob 19.30. uri v uršulinski cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani.

Sakralni abonma se je začel leta 2011. Kot so zapisali na spletni strani društva, gre za »cikel tematskih koncertov, s katerimi sledimo času cerkvenega leta, med katerimi bodo nekateri splošno sakralni, na adventnem, božičnem, postnem in velikonočnem, pa bo glasba vodila neposredno v obhajanje skrivnosti.«

V sezoni se naniza osem abonmajskih koncertov v uršulinski cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani, vsebinsko pa so vezani na liturgično leto katoliške Cerkve. Vstopnine ni, zaželeni so prostovoljni prispevki.

Sakralni abonma tudi v Novem mestu

Konservatorij za glasbo Jurij Slatkonja, ki deluje v okviru škofijskega Zavoda Friderika Ireneja Baraga, je v letu 2019 začel nov projekt, Novomeški sakralni abonma, s katerim Novo mesto stopa ob bok drugim evropskim mestom, kjer so takšni abonmaji postali že tradicija. S tem projektom želijo ponuditi novo možnost kulturnega udejstvovanja za občinstvo iz Novega mesta in širše okolice. Nadaljuje se vse do konca leta.

Koncerti so v stolni cerkvi sv. Nikolaja in v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu. V nedeljo, 20. oktobra, bo ob 19. uri nastopil Zbor sv. Nikolaja Litijaz dirigentko Heleno Fojkar Zupančič.

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za delovanje Novomeškega sakralnega abonmaja.

Več o nadaljnjih koncertih si preberite v Koledarju.

Medijski sponzor obeh sakralnih abonmajev je tudi Založba Družina.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh