Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova služba p. Igorja Salmiča

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 07. 2021 / 06:49
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.07.2021 / 06:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova služba p. Igorja Salmiča
P. dr. Igor Salmič bo odslej dejaven na mednarodni ravni. FOTO: Tatjana Splichal

Nova služba p. Igorja Salmiča

Minuli četrtek je generalni minister minoritov p. Carlos Trovarelli skupaj s svojim definitorjem izvolil p. dr. Igorja Salmiča, dosedanjega provincialnega ministra slovenskih minoritov, za generalnega pomočnika srednjeevropske federacije CEF.

Že v začetku leta je Sveti sedež uradno razglasil, da je papež Frančišek imenoval dotedanjega generalnega pomočnika CEF Dominiqueja Mathieuja za nadškofa v Teheranu, zato se je njegovo mesto izpraznilo, zasedel pa ga je p. Igor Salmič.

Nič več provincialni minister

Ta je novo službo nastopil minuli ponedeljek, s čimer mu je prenehala funkcija provincialnega ministra province sv. Jožefa v Sloveniji. Do prihodnjega rednega provincialnega kapitlja – predvidoma februarja prihodnje leto – ga je nasledil provincialni vikar in definitor p. Slavko Stermšek.

Na čelu slovenskih minoritov bo začasno p. Slavko Stermšek. FOTO: arhiv Družine

Kdo je p. Igor Salmič?

P. Igor Salmič je bil rojen 3. avgusta 1979 v Ljubljani. Trinajst let je študiral in deloval v minoritskem zavodu Seraficum. Duhovniško posvečenje je v ljubljanski stolnici prejel leta 2007, novo mašo je imel v domači župniji Trnovo.

Prestižna univerzitetna nagrada

Januarja 2013 je na papeški univerzi Gregoriana doktoriral z zgodovinsko temo o odnosih med Svetim sedežem in Kraljevino Jugoslavijo v letih 1922 in 1938, za doktorsko disertacijo je leto pozneje prejel prestižno univerzitetno nagrado Bellarmino.

Kdo je p. Slavko Stermšek?

P. Slavko Stermšek je v provinci opravljal dolžnosti magistra ponovincev, prefekta za vzgojo in magistra postulantov. V preteklosti je bil gvardijan minoritskega samostana sv. Frančiška v Piranu, provincialni minister pa je bil že v letih od 1998 do 2006.

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh