Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka Družine z novimi rubrikami

Za vas piše:
D. O.
Objava: 09. 01. 2013 / 13:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova številka Družine z novimi rubrikami

Pred vami je nova številka Družine, ki poleg vsebin o romanju mladih v Rim, denacionalizaciji, protestih in intervjuja z nadškofom Stresom prinaša tri nove rubrike: o pripravi cvetja za bogoslužje, najpogostejših slovenskih imenih in razmišljanja pastoralnih delavcev o pastoralnem načrtu Pridite in poglejte.

S pernice na slamnjačo

Berta Golob razmišlja o t. i. krizi in pomanjaknju, ki imata različne interpretacije in razsežnosti: »Dober dan in dober večer, pomanjkanje. Ob (še) prepolnih trgovinah in ob našem velikem apetitu po dobrinah ravno v času, ko nas res že obiskuje kri-za. Če morda kdo ne ve: kriza ima vonj krvi! Pred tem je treba vztrepetati.«

Najdaljša tranzicijska zgodba

Kaj se v Sloveniji dogaja z denacionalizacijo? V dopisu Združenja lastnikov razlaščenega premoženja z naslovom Sabotirana in razvrednotena denacionalizacija opozarjajo na nepravilnosti, namerne zmote in spodrsljaje, nedoslednosti, manipulacije, kršitve ustave ter drugih zakonov itd. na račun denacionalizacijskih upravičencev. Bogomir Štefanič se je pogovarjal z Zdenko Goriup, podpredsednico združenja.

Nasilje in maščevanje nista rešitev

P. Peter Lah razmišlja o tem, kaj prinesejo protesti in kdo nas je pripeljal v to stanje: »A stanje, v katerem smo, smo sami povzročili, zato je napad obračun s samim seboj. Ne le, da to naših problemov ne bo odpravilo. Na koncu bomo kot zakonca, ki svojih nesporazumov nista znala razrešiti civilizirano: keramika in kozarci so razbiti, problemi pa ostanejo.«

Intervju z nadškofom Stresom

Ljubljanski nadškof dr. Anton Stres v velikem intervjuju odkriva svoj pogled na proteste, nestrpnosti proti katoliški Cerkvi, njegovem sprejemu na Bledu ob rojstnem dnevu, ki so ga mediji spremenili v škandal.

Vse o imenih v Sloveniji

Predstavljamo avtorja nove rubrike v Družini Simona Lenarčiča, v kateri bo predstavljal imena, ki so v Sloveniji trenutno najbolj priljubljena. Lenarčič je sicer avtor knjige Vse o imenih v Sloveniji.

Vse poti so vodile v Rim

»Spimo na tleh, prostori so hladni, voda prav tako. A to nas ne gane – v Rimu smo! Malo si odpočijemo, potem pa na potep po mestu. Vsem znani Kolosej, antični Forum Romanum, mogočni Oltar domovini, prečudovita cerkev sv. Ignacija, vmes se ohladimo z okusnim italijanskim sladoledom – ja, prija tudi pozimi!« (odlomek iz dnevniškega zapisa z evropskega srečanja mladih v Rimu)


Prijetno branje vam želimo!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh